Δικαστής υποχρεώνει το Twitter να παραδώσει στον Ίλον Μασκ δεδομένα από τον έλεγχο χρηστών του 2021

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου 

Ο Ίλον Μασκ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του Twitter που χρησιμοποιούνται σε έναν έλεγχο των ενεργών χρηστών του 2021, αλλά άλλες πληροφορίες που ζητά ο δισεκατομμυριούχος απορρίφθηκαν ως «παράλογες», δήλωσε δικαστής την Πέμπτη 25 Αυγούστου. 

Το Twitter πρέπει να παραδώσει δεδομένα από 9.000 λογαριασμούς, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», που ελέγχθηκαν, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτίμησης του αριθμού των λογαριασμών spam.

Το Twitter είχε δηλώσει ότι τα δεδομένα αυτά δεν υπήρχαν και ότι θα ήταν «λάθος» να τα συλλέξει. Η καγκελάριος Kathaleen McCormick, επικεφαλής δικαστής του Δικαστηρίου της Καγκελαρίας του Ντέλαγουερ, έδωσε στην εταιρεία προθεσμία δύο εβδομάδων για να προσκομίσει τα δεδομένα.

Δείτε επίσης:  «Ο άλλος πόλεμος» της Ρωσίας: Η χώρα δέχεται κύμα κυβερνοεπιθέσεων λόγω ουκρανικού

Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τον εξαπάτησε, καθώς παρουσίασε ψευδώς τον αριθμό των πραγματικών χρηστών στις οικονομικές της ανακοινώσεις, στις οποίες βασίστηκε για να κάνει την προσφορά εξαγοράς του, και ήθελε τα δεδομένα για να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του Twitter για τα spam.

«Ανυπομονούμε να επανεξετάσουμε τα δεδομένα, που το Twitter αποκρύπτει εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ, σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Η ΜακΚόρμικ απέρριψε, επίσης, πολλά άλλα αιτήματα του Μασκ για δεδομένα.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δηλώσει ότι θέλει να ελέγξει την ακρίβεια του εν λόγω ελέγχου, επειδή πιστεύει ότι η εταιρεία με δόλο παρουσίασε ψευδώς ότι μόνο το 5% των λογαριασμών της ήταν spam. 

Δείτε επίσης:  ΕΕ-Κορωνοϊός: Παρατείνεται για 6 μήνες το πρόγραμμα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης στα social media

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...