Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε στο τερέν της οικονομίας;

Κατά τρόπο περίεργο, αλλά όχι ανεξήγητο η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επικεντρώθηκε εντός της οικονομικής ατζέντας επί του προϋπολογισμού και ελάχιστα επεκτάθηκε στα ζητήματα των υποκλοπών και των σκανδάλων

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ήταν στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί επί των θεμάτων της οικονομίας αφού όπως λένε «αυτά τα ζητήματα έτσι κι αλλιώς δεν τα κατέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός δεν πέρασε στην αντεπίθεση επί των υποκλοπών, παρά το γεγονός ότι δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου κυκλοφορούν με αποκαλύψεις σε παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα, βάζοντας στο κάδρο – εκτός τον Στέργιο Πιτσιόρλα – τον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Κοτζιά. Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει ρελάνς σε ένα καυτό οικονομικό θέμα και να ανακοινώσει οριζόντιο food pass στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, καλύπτοντας το δίχτυ της λεγόμενης μεσαίας τάξης.

Προφανώς με την κίνηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει το αβαντάζ του αιφνιδιασμού αλλά και το άνοιγμα στον μεσαίο χώρο. Αντίθετα όπως λένε γαλάζια στελέχη «ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε ένα άλλο ακροατήριο αφού σε 65 λεπτά ομιλίας αφιέρωσε μόνο 3 λεπτά για το τι πρόκειται να κάνει σε επίπεδο οικονομίας και μίλησε μόνο για αυξήσεις στο δημόσιο…».

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κινείται με παλαιοκομματικού τύπου λογικές προσπαθώντας να ξεγελάσει κοινωνικές ομάδες όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι που σε παλαιότερες δεκαετίες λειτουργούσαν ως εκλογική δεξαμενή και ότι δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό.

Δείτε επίσης:  To top 10 των πιο ιστορικών ξενοδοχείων της Ελλάδας! Μύθοι & θρύλοι στο παρελθόν τους…

Γι’ αυτό και χθες επέλεξαν όπως λένε να παίξουν στη Βουλή μόνο με οικονομικά θέματα στα όποια όπως σημειώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάποιο ρεαλιστικό αφήγημα να προτείνει στους πολίτες.

Γιατί κατέβηκε level ο Τσίπρας με τις υποκλοπές;

Ταυτόχρονα, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν με νόημα την «περίεργη… σιωπή του κ. Τσίπρα στο θέμα των υποκλοπών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει κατεβάσει ταχύτητες στην αντιπολιτευτική του ρητορική». Η αλήθεια είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες έκανε ελάχιστες αναφορές στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Αν εξαιρέσει κανείς το κάλεσμα που απηύθυνε στον κ. Μητσοτάκη να πάνε μαζί στην ΑΔΑΕ δεν υπήρξε κάποια άλλη πολύ σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Σας προκαλώ, ελάτε να ανοίξουμε μαζί τα αρχεία της ΑΔΑΕ. Ελάτε να πάμε μαζί στα αρχεία της Εισαγγελίας, εκεί βρίσκεται η αλήθεια. Γιατί φοβάστε;», κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων.

Δείτε επίσης:  Πώς θα χρησιμοποιήσεις το κινητό ως μικρόφωνο στον υπολογιστή

«Διαβάστε προσεκτικά τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου και θα καταλάβετε γιατί δεν μιλάει ο Τσίπρας για τις υποκλοπές έλεγαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικά στελέχη. Να θυμίσουμε ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε: «Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο τη Βουλή ότι ουδείς πολιτικός επί των ημερών του παρακολουθείτο. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα παρακολουθούνταν τρεις υπουργοί του: ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος και ο κ. Πιτσιόρλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εδώ και καιρό βουτηγμένος στη λάσπη της διαβολής και της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει εκδίδει ανακοινώσεις χρεώνοντας την εφημερίδα, τα δημοσιεύματα της οποίας επικαλείτο μέχρι πρόσφατα, στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ήδη τόσο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ο σημερινός πανικός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανασφάλειά του για τα πεπραγμένα του. Η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, την συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της. Αντίθετα, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μάλλον δεν επιθυμεί την αλήθεια. Κάτι θα ξέρουν…».

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός και τονίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα ότι μπορεί να αλλάζει την πολιτική ατζέντα και να την κατευθύνει στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Δείτε επίσης:  LIVE, Europa Conference League: Ο καθοριστικός αγώνας του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν – Γκολ και φάσεις

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για food pass: Ο Μητσοτάκης εξαπατά την ελληνική κοινωνία

Νίκος Ανδρουλάκης: Πρίγκιπας σε αποδρομή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πάω Μέτσοβο, στο βουνό παίρνονται οι αποφάσεις

Source

Μοιράσου το...