Γερμανία: Έρχεται καραντίνα για τους Βρετανούς;

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να χαρακτηρίσει το Ηνωμένο Βασίλειο ως «περιοχή παραλλαγής ιού», μετά την ταχεία άνοδο της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρει το Reuters. 

Η ταξινόμηση ως «περιοχή παραλλαγής ιού» θα σήμαινε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γερμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει απόφαση αργότερα σήμερα.

Εάν αποφασιστεί, η Γερμανία θα γίνει η επόμενη χώρα, μετά τη Γαλλία, που «μπλοκάρει» τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Να σημειωθεί ότι σμετά την απόφαση ορισμένων χωρών να ζητούν αρνητικό τεστ από όλους για να επιτρέψουν την είσοσο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μία διαφωνία ως προς την υποχρέωση των ταξιδιωτών για αρνητικό τεστ PCR, άσχετα από την εμβολιαστική τους κατάσταση.  Γαλλία και Γερμανία «συνασπίστηκαν» τονίζοντας πως δεν είναι πρόθυμες να ακολουθήσουν τη γραμμή Ιταλίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας ζητώντας από όλους τους ταξιδιώτες- και τους εμβολιασμένους- την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR για την είσοδο στις χώρες. 

Δείτε επίσης:  Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ για σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε παιδιά

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...