Γαλλία: Σύσταση για εμβολιασμό των ευπαθών παιδιών 5-11 ετών

Η γαλλική Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) τάχθηκε σήμερα υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από covid-19 ή αν ζουν στο ίδιο σπίτι με ευάλωτα άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την χορήγηση σε αυτά της πρώτης δόσης του εμβολίου την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού και με το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Δείτε επίσης:  Συγχαρητήρια δίνει τώρα στον Μακρόν ο Ερντογάν

Σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η Haute Autorité de Santé ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για τον Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. «Στο τρέχον επιδημιολογικό πλαίσιο και ενόψει των διαθέσιμων δεδομένων, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία εκδίδει μια αρχική γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας και τη συνιστά σε όλους όσους διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή μορφή νόσου και θάνατο και για όσους ζουν στο περιβάλλον ανοσοκατεσταλμένων ή ευάλωτων ατόμων που δεν προστατεύονται από τον εμβολιασμό», αναφέρει η HAS. Υποδεικνύει ότι θα αποφασίσει αργότερα για τη σημασία της παράτασης αυτού του εμβολιασμού.

Δείτε επίσης:  Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα στη Νορβηγία

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...