Γαλλία: Οι αρχές εντόπισαν 182.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η γαλλική αστυνομία εντόπισε 182.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικών τεστ για τον COVID από τότε που εισήχθησαν αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο τελευταίος αριθμός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τους 110.000 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρέν έδωσε εντολή στους γενικούς διευθυντές της αστυνομίας και της χωροφυλακής την περασμένη εβδομάδα να εντείνουν τους ελέγχους.

«Η χρήση, η απόκτηση ή η πώληση πλαστών δελτίων υγείας, ειδικά μέσω των κοινωνικών δικτύων, τιμωρείται με φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο 75.000 ευρώ», δήλωσε ο Νταρμαρέν, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται καθώς η τακτική του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών σκληραίνει. Η κυκλοφορία του Covid-19 ανησυχεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε επίσης:  «Όμικρον»: Συναγερμός για «ύποπτα» κρούσματα Covid-19 μετά από γιορτή στο Όσλο

Πολλοί άνθρωποι εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρές μορφές νόσησης και ομολογούν ότι έχουν ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έτσι η προσοχή των αρχών επιβολής του νόμου έχει στραφεί στον εντοπισμό απατεώνων και πλαστών δελτίων υγείας.

Η Γαλλία εισήγαγε για πρώτη φορά το πάσο της για τον COVID στα τέλη Ιουλίου. Είναι απαραίτητο για την επίσκεψη σε εστιατόρια, μπαρ, πολιτιστικούς χώρους, μεγάλες εκδηλώσεις και τα μέσα μαζικής μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Parisien

Πηγή

Μοιράσου το...