Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Πάνω από 4.000 κρούσματα θα φέρει η κινητικότητα του Αυγούστου

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε λόγο για εκρηκτικό συνδυασμό με την νυχτερινή διασκέδαση και τους εορτασμούς για τον Δεκαπενταύγαστο, κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα – Πότε θα δούμε μεγάλη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα 

Την νυχτερινή διασκέδαση και τις εκκλησίες ονομάτισε ως βασικές αιτίες της έξαρσης του κορονοϊού – αυτήν την περίοδο – στην Ελλάδα όπως αυτή αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστηρίζοντας ότι η κορύφωση είναι ακόμα μακριά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, τα αποτελέσματα του Δεκαπενταύγουστου θα φανούν από τις 20 του μήνα ενώ συνολικά του Αυγούστου θα φανεί από τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψουν στα σπίτια τους όλοι οι εκδρομείς.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ιικού φορτίου το οποίο θα έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr, σχετικά με το που μπορούν να φτάσουν τα ημερήσια κρούσματα ανέφερε ότι θα ξεπεράσουν τα 4.000.

Η κατάσταση στη χώρα

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Τα κρούσματα συνεχίζουν να έχουν αυξητικές τάσεις και να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, δείγμα της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινότητα. Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αρκετά μεγάλος και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να προκαλέσει τον προβληματισμό, ειδικότερα όσο θα αυξάνεται η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και οι επιστροφές πολιτών από τουριστικούς προορισμούς όπου ο κίνδυνος διασποράς είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερος.

Δείτε επίσης:  Όλγα Λαφαζάνη συνέντευξη

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 2.218 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει παγιωθεί στους 250. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Έντονη είναι η ανησυχία και για τις περιοχές όπου εντοπίζονται πολλά κρούσματα.

Πέρα από την Αττική, που συνεχίζει να διατηρεί τη θλιβερή «πρωτιά» σε ό,τι αφορά τα περισσότερα κρούσματα ανά 24ωρο, καταγράφοντας 510 τη Δευτέρα, η Κρήτη είναι αυτή που εξακολουθεί να βρίσκεται στα «κόκκινα». Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 313 νέες μολύνσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα νέα κρούσματα έφτασαν στα 216.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα τη Δευτέρα 16 ΑυγούστουNewsbomb.gr

Με δεδομένη τη μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά και την αύξηση στις εισαγωγές – +6,16% τη Δευτέρα – των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία της κατάστασης. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως πρέπει να επισπευθεί ο εμβολιασμός, ακόμα και των παιδιών, έτσι ώστε να υπάρξει επί της ουσίας πρόληψη ενός νέου ισχυρότερου κύματος ενόψει των χειμερινών μηνών.

Δείτε επίσης:  Πέθανε βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Παίδων – Πρόκειται για το νεότερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Γιατί Ρώσοι, Κινέζοι, Πακιστανοί και Τούρκοι είναι «φίλοι» με τους Ταλιμπάν

Source

Μοιράσου το...