Ανιστόρητος ο Ερντογάν: Οι Αιγύπτιοι είναι φίλοι με τους Τούρκους, όχι με τους Έλληνες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει πως η Τουρκία προσπαθεί να ρίξει «γέφυρες» προς την Αίγυπτο και έκανε επίκληση στο… συναίσθημα προσπαθώντας να αναφερθεί στις σχέσεις των λαών των δυο χωρών με αποτέλεσμα να υποπέσει σε ιστορικό λάθος.. Εκνευρισμένος ο σουλτάνος με το άνοιγμα της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Εδώ και λίγες ημέρες είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια της Τουρκίας να προσεγγίσει εκ νέου την Αίγυπτο, βλέποντας πως προχωράει χωρίς προβλήματα και με ταχείς ρυθμούς η συνεργασία του Καΐρου με την Αθήνα ειδικότερα για το θέμα της ΑΟΖ των δυο χωρών που έχει ήδη επισημοποιηθεί. Η «φωνή» αυτών των προσπαθειών είναι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και οι συνεχείς δηλώσεις που κάνει για το θέμα της πιθανής συνεργασίας Τουρκίας και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που ήδη έχουν «ξεσκεπαστεί» τα υπόγεια σχέδια της Άγκυρας.

Δείτε επίσης:  Προσωπικός γιατρός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο

Την Παρασκευή (12.03), ωστόσο, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρώτη φορά μίλησε ανοικτά για την επιθυμία της Τουρκίας να συνάψει εκ νέου σχέσεις με την Αίγυπτο. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως πρόθεσή του είναι να δυναμώσει τις σχέσεις με το Κάιρο, αν οι διπλωματικές επαφές των δυο χωρών προχωρήσουν προς μια θετική κατεύθυνση. Μάλιστα, ο Ερντογάν προσπάθησε να «χτυπήσει» στο συναίσθημα των λαών των δυο χωρών, κάνοντας μια αναφορά που μάλλον τον εξέθεσε.

«Η φιλία των Αιγυπτίων με τους Τούρκους είναι σπουδαιότερη από εκείνη των Αιγυπτίων με τους Έλληνες», είπε μεταξύ άλλων ο σουλτάνος ο οποίος προφανώς αγνοεί ότι Έλληνες και Αιγύπτιοι είχαν επαφές από την Εποχή του Χαλκού και εμπορικές συλλογικές από την εποχή της Μινωικής Κρήτης και των αρχαίων Αιγυπτίων, περίπου 5.000 χρόνια πριν, όταν η Τουρκία δεν υπήρχε καν στον χάρτη.

Δείτε επίσης:  ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 42 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Πέρα από αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε ενοχλημένος και από τη στρατηγική επιλογή της Ελλάδας να δυναμώσει τις επαφές της και τις συνεργασίες της με τον αραβικό κόσμο. Ειδικότερα με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές ασκήσεις από κοινού με τη Σαουδική Αραβία. Ίδια στάση φαίνεται πως κρατάει ο σουλτάνος και στις επαφές της Αθήνας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που επίσης φαίνεται να του προκαλούν «πονοκέφαλο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κλείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Source

Μοιράσου το...