Ανατριχιαστική απάτη σε ζευγάρι στο Σίδνεϊ- Αντί να αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους, τους άρπαξαν 1 εκατ. δολάρια (PIC+VID)

Εφιαλτικές ώρες έζησε ζευγάρι στο Σίδνει της Αυστραλίας, όταν είδε όλα τα χρήματα που αποταμίευε μια ζωή προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι, να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό έπειτα από διαδικτυακή απάτη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, H Κάσι και ο Ντένις Αβίλ ήταν στα τελευταία στάδια της αγοράς του νέου τους σπιτιού όταν έλαβαν ένα email που φαινόταν ότι ήταν από τον δικηγόρο τους.

Το email ζητούσε από το ζευγάρι να μεταφέρει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό τραπέζης για να οριστικοποιήσει την αγορά του νέου σπιτιού.

Το ζευγάρι είχε μόλις πουλήσει το σπίτι του προκειμένου να έχει στην διαθεσή του περισσότερα χρήματα για την αγορά της νέας οικείας.

Δείτε επίσης:  Νέο παγκόσμιο ρεκόρ έντασης μαγνητικού πεδίου από την Κίνα - Στα 45,22 Τέσλα

«Πήγα στο υποκατάστημα και μετέφερα όλα τα χρήματά μας για να μάθω ότι επρόκειτο για κάποιου είδους λογαριασμός απάτης», περιγράφει κλαίγοντας η Κάσι.

«Είπαν ότι δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσαν να μας τα επαναφέρουν»

Έτσι, το ζευγάρι προχώρησε στη μεταφορά των χρημάστων και κάλεσε τον δικηγόρο για να τον ενημερώσει ότι είχαν προχωρήσει στην πληρωμή.

«Απλώς μας ούρλιαξε στο τηλέφωνο καλέστε αμέσως την τράπεζα», θυμάται η κα Άιλς.

“Δεν είμαι κάποια που θα την πατούσε με – τέτοιου είδους πράγματα – βλέπω αυτού του είδους τις απάτες στην τηλεόραση και λέω “α, πώς θα μπορούσαν να την πατήσουν;”

Δείτε επίσης:  Η Κίνα επιβεβαιώνει ότι θα εκτοξευθεί επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό της σταθμό

Το πώς οι επιτείδιοι κατάφραν να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα και πληροφορίες του ζευγαριού είναι ακόμα άγνωστο και ο δικηγόρος τους,  Τάνβερ Καν τονίζει ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια απάτη.

Σημειώνεται πως το ηλεκτρονικό μήνυμα- απάτη όχι μόνο ανέφερε το όνομα του δικηγόρου τους αλλά και της εταιρείας στην οποία εργάζεται, αλλά είχε συνειμμένα και όλα τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Ευτυχώς η τράπεζα κατάφερε να γίνει “πάγωμα” της μεταφοράς των χρημάτων εν τέλει, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση.

Πηγή: DAILY MAIL

Δείτε επίσης:  Facebook: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κάνει update στις αξίες του Meta

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...