Ανασκόπηση 2021: Τα πιο «δυνατά» αθλητικά βίντεο της χρονιάς – Οι στιγμές που μας συγκλόνισαν

Ανασκόπηση 2021: Δείτε με τη «δύναμη» της εικόνας ξεχωριστές, ευχάριστες και δυσάρεστες, στιγμές που θα μας μείνουν για πάντα στη μνήμη από τη χρονιά που φεύγει.

Η «δύναμη» της εικόνας είναι μοναδική… Δεν λένε τυχαία, άλλωστε, ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Μπορεί να γράψουμε χιλιάδες αράδες για ένα γεγονός, ωστόσο ένα μικρό βίντεο μερικών δευτερολέπτων μπορεί να «πει» περισσότερα.

Το Newsbomb.gr ξεχώρισε μερικά από τα βίντεο που αποτυπώνουν ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές που ζήσαμε στον αθλητισμό τον χρόνο που μας αφήνει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το τρόπαιο του ΝΒΑ στην Ακρόπολη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και σε κάθε ευκαιρία μας κάνει περήφανους. Ο «Greek Freak» έγραψε ιστορία, καθώς οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς (εκεί όπου παίζει κι ο αδερφός του Θανάσης) στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 1971. Παράλληλα, έκανε την υπόσχεση του πραγματικότητα, φέρνοντας το «Larry O’Brien NBA Championship Trophy» αλλά και το βραβείο του MVP των τελικών στη χώρα μας και τα πήγαν στην Ακρόπολη!

Μάλιστα, Γιάννης και Θανάσης σχεδίαζαν και μια μεγάλη γιορτή στην παλιά τους γειτονιά στα Σεπόλια. Εκείνη την περίοδο, όμως, η Ελλάδα δοκιμαζόταν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κάτι που δεν τους άφησε ασυγκίνητους. Προσέφεραν δωρεάν δωμάτια φιλοξενίας για τους πυρόπληκτους ενώ στη συνέχεια δώρισαν τα μισά κέρδη του e-shop τους για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι συγκλονιστικές στιγμές μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν

Μια σκηνή που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας είναι χωρίς αμφιβολία η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Οι συμπαίκτες του δημιούργησαν μια ανθρώπινη «ασπίδα» την ώρα οι γιατροί ήταν από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, ενώ οι Κιάερ και Σμάιχελ προσπαθούσαν να ηρεμίσουν τη σύζυγό του, η οποία όπως ήταν φυσικό βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Εικόνες που δεν γίνεται να ξεχάσουμε… Ευτυχώς, ο Έρικσεν βγήκε νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του και δείχνει αποφασισμένος να παίξει και πάλι επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι ολονύχτιοι πανηγυρισμοί στην Ιταλία

Ο κορονοϊός μας έχει στερήσει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα από αυτά είναι η αγνή χαρά που προσφέρει το ποδόσφαιρο. Το 2021 έφερε ξανά στα γήπεδα τον κόσμο και οι εικόνες που ζήσαμε στο Euro 2020 ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ. Κάτι το ξεχωριστό ήταν οι πανηγυρισμοί των Ιταλών στους δρόμους της χώρας, μετά την κατάκτηση του τροπαίου! Τι ποιο όμορφο από το να βλέπεις το ποδόσφαιρο να προσφέρει απλόχερα χαρά σε εκατομμύρια φιλάθλους. Επίσης, βλέποντας τους γείτονες, μας ξύπνησαν και μνήμες από το έπος του 2004.

Δείτε επίσης:  Άγκυρα: «Εύλογο» το αίτημα της Ρωσίας για την άρση κυρώσεων επί των αγροτικών εξαγωγών

Τα συγκλονιστικό «αντίο» του Ιακωβίδη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν ιδιαίτερη, καθώς ήταν οι πρώτοι που πραγματοποιήθηκαν. Ήταν, όμως, και μια διοργάνωση γεμάτη συγκινήσεις για τον ελληνικό αθλητισμό. Μια από τις συγκλονιστικές στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα είναι τα λόγια του αρσιβαρίστα, Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος λύγισε μπροστά στις κάμερες και με δάκρυα στα μάτια μίλησε έξω από τα δόντια, με λόγια ψυχής, για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός. Οι πολλές δυσκολίες τον έκαναν να πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει ως αθλητής, ωστόσο η συγκινητική στήριξη των φίλων του Παναθηναϊκού που συγκέντρωσαν 25.000 ευρώ για τις ανάγκες του αθλητή, ευτυχώς, τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Ο Τεντόγλου έγινε… Luffy και πήρε το χρυσό!

Μια από τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν στο Τόκιο ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος. Δεν ήταν, όμως, η σπουδαία επιτυχία του αυτή που τον έκανε τόσο αγαπητό, ειδικά στη νεολαία. Αυτό έγινε κυρίως εξαιτίας της αυθεντικότητας που εκπέμπει… Η είσοδος του στον τελικό, κάνοντας την κίνηση Gear Second του Luffy από το manga, One Piece έκλεψε την παράσταση. Ο αθλητής από τα Γρεβενά έδειξε με τη γενικότερη συμπεριφορά του ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να φτάσεις ως την κορυφή! Πώς να μην γίνει μέχρι και… meme στο ελληνικό ίντερνετ…

Τα ανατριχιαστικά λόγια των παιδιών του πόλο

Την ώρα που η εθνική πόλο πραγματοποιούσε μια ονειρική πορεία, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Ολυμπιακού Τουρνούα, η Ελλάδα έδινε μεγάλη μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τα παιδιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πέρα από εξαιρετικοί αθλητές, έδειξαν ότι είναι ακόμα καλύτεροι άνθρωποι. Ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης μετά την πρόκριση στον τελικό ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για τη χαρά που ένιωσε, ενώ ανατριχιαστικά ήταν τα λόγια του Μάριου Καπότση λίγες στιγμές, μετά την απονομή των ασημένιων μεταλλίων. «Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 30χρονος αθλητής.

Δείτε επίσης:  Μέση Ανατολή: Διπλωματική πρωτοβουλία από Ιορδανία για να σταματήσει η ένταση στην περιοχή

Όταν το χρυσό μετάλλιο χωρίστηκε στα δύο!

Ο τελικός του ύψους ήταν ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας, με τον Έσα Μουτάζ Μπασίρ και τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι να δίνουν μια τρομερή μάχη! Αμφότεροι πέρασαν τα δύο μέτρα και τα 37 εκατοστά, ενώ στη συνέχεια απέτυχαν τρεις φορές στα 2.39! Σύμφωνα με τους κανονισμούς η πρωτιά θα κρινόταν σε αγώνα μπαράζ, ωστόσο οι δυο τους συμφώνησαν να μοιραστούν την κορυφή, παίρνοντας από ένα χρυσό μετάλλιο. Όλη η ομορφιά του αθλητισμού σε μια ένα βίντεο…

Τα δάκρυα των Γκαβέλα, Γκαραγκάνη στην απονομή

Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη στιγμή! Είναι από αυτές τα λόγια είναι πολύ «φτωχά». Έτσι κι αλλιώς, οι αθλητές που λαμβάνουν μέρους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μόνο με τη συμμετοχή τους έχουν ξεπεράσει πάρα πολλές δυσκολίες. Ο Θανάσης Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό αθλητή του, Σωτήρη Γκαραγκάνη έκαναν μια μαγική εμφάνιση στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 και κατέκτησαν το μοναδικό χρυσό της Ελλάδας, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ. Τα δάκρυα τους κατά τη διάρκεια της απονομής αποτυπώνει όλη τη σκληρή προσπάθεια τους. Ένα από τα πιο «δυνατά» βίντεο της χρονιάς…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε «πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο!

Αν μας έλεγαν πριν από μερικά χρόνια ότι η Ελλάδα θα είχε εκπρόσωπο στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις σε άντρες και γυναίκες, σίγουρα θα τον περνούσαμε για τρελό! Κι όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι η Μαρία Σάκκαρη το έκαναν πραγματικότητα… Ο «Tsitsifast» έφτασε ως το No3, ενώ η 26χρονη πρωταθλήτρια αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα WTA Finals. Ο Στέφανος έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο, τον παρθενικό τίτλο Masters της καριέρας του, σε ένα από τα highlights του 2021!

Το Σύνταγμα μετατράπηκε σε υπερειδική του WRC!

To Rally Acropolis επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια στο WRC και το έπραξε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο! Η αυλαία άνοιξε με μια πανέρμοφη υπερειδική στην «καρδιά» της Αθήνας, το Σύνταγμα, όπου οι κορυφαίοι οδηγοί του πλανήτη προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Ο κόσμος «αγκάλιασε» τη νέα προσπάθεια του «Ράλι των Θεών» κι ανταμείφτηκε απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες! Βίντεο που δημιουργεί πολύ όμορφα συναισθήματα, αλλά και ανυπομονησία για το 2022.

Δείτε επίσης:  Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τις φωτιές στην Αττική - «Κυκλοφορείτε με μάσκες» λένε οι ειδικοί

Ο Λιονέλ Μέσι ξόρκισε την… κατάρα της εθνικής Αργεντινής!

Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, ωστόσο η έλλειψη ενός τίτλου με την εθνική Αργεντινής έμοιαζε με… ανορθογραφία σε μια «τέλεια» καριέρα! Τελικά, ο Λιονέλ Μέσι το έκανε κι αυτό, οδηγώντας την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του Copa America, όντας ο πρώτος σκόρερ κι ο MVP της διοργάνωσης. Το ξέσπασμα χαράς και τα δάκρυα μετά το τέλος του τελικού με την οικοδέσποινα Βραζιλία «μιλάνε» από μόνα τους για το πόσο ανάγκη είχε αυτό το τρόπαιο. Το πρώτο της Αργεντινής, μετά από 28 χρόνια!

Το γελαστό παιδί που έκανε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κλάψει

Μια από τις πιο σπαρακτικές στιγμές του 2021 είναι η απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Το γελαστό παιδί δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, μας άφησε τόσο αναπάντεχα μόλις σε ηλικία 32 ετών, κάνοντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ να θρηνήσει ένα από τους καλύτερους ανθρώπους του. Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον έχουν συμπαίκτη ή έστω να τον γνωρίσουν μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για έναν χαμογελαστό «γίγαντα» ύψους 2μ08, ο οποίος του άρεσε να κάνει πλάκα. Η ΑΕΚ απέσυρε τη φανέλα με το Νο13 στη μνήμη του.

Το κορυφαίο φινάλε όλων των εποχών στη Formula 1

Επικό! Αυτό που είδαμε φέτος στη Formula 1 δεν είχε προηγούμενο και δεν ξέρουμε αν θα το ζήσουμε ξανά τα επόμενα χρόνια. Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον έδωσαν μια συγκλονιστική μάχη ρόδα με ρόδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν! Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι, με τον Ολλανδό πιλότο να κάνει την προσπέραση και να στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Μια συγκλονιστική μάχη, η οποία κρίθηκε με το κορυφαίο φινάλε όλων των εποχών!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Source

Μοιράσου το...