Έρχεται το supercar της Alfa Romeo!

Μετά από 16 χρόνια η ιταλική εταιρία είναι έτοιμη να παρουσιάσει μέσα στη χρονιά ένα νέο supercar που θα την επαναφέρει στα μεγάλα σαλόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο supercar που θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2023 θα είναι ουσιαστικά η διάδοχος της 8C Competizione και ταυτόχρονα θα αποτίνει φόρο τιμής στην εμβληματική T33 Stradale.

Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την κορυφαία Alfa Romeo, η οποία το μόνο επίσημο στοιχείο που έχει δώσει είναι ένα μικρό μυστηριώδης βίντεο στο Instagram. Το οποίο το μόνο που μας δείχνει είναι ένα τμήμα του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

Πάντως, ο CEO της μάρκας, Jean-Philippe Imparato, είχε δηλώσει πέρυσι το καλοκαίρι πως εξελίσσουν ένα περιορισμένης παραγωγής σπορ μοντέλο. Μάλιστα, είχε πει πως η Tonale δεν θα είναι η τελευταία Alfa με θερμικό κινητήρα, αλλά επιβεβαίωσε πως η επόμενη γενιά της Giulia θα είναι ηλεκτρική.

Έτσι αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ένα supercar που θα κατασκευαστεί σε τριψήφιο αριθμητικά σύνολο και που θα κινείται από το γνωστό bi-turbo V6 των 2.900 κυβικών λίτρων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτροκινητήρα. Ο πρώτος θα κινεί τους πίσω τροχούς και ο δεύτερος τους εμπρός με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 700 ίππους.

https://www.instagram.com/p/CmyX-98tbTm

Source

Μοιράσου το...