Έπαθε καρδιακή ανακοπή και ήταν νεκρός για 90 λεπτά – Η μεταθανάτια εμπειρία που άλλαξε τη ζωή του

Ένας άνδρας παραλίγο να χάσει τη ζωή του, αφού έπαθε καρδιακή ανακοπή και σύμφωνα με τους γιατρούς πέθανε για 90 λεπτά, μέχρι να τον επαναφέρουν, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η μεταθανάτια εμπειρία του, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει πλέον τα πράγματα.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ο 61χρονος Alistair Blake που είναι παντρεμένος εδώ και 35 χρόνια με τη σύζυγο του Melinda και ζουν στην Αυστραλία, υπέστη ξαφνικά καρδιακή ανακοπή στις 3 τα ξημερώματα τον Ιανουάριο του 2019, καθώς κοιμόταν δίπλα της.

Εκείνη αμέσως ξύπνησε και άρχισε μανιωδώς να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για 20 λεπτά, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, όμως εκείνος συνέχισε να μην ανακτά τις αισθήσεις του.

Δείτε επίσης:  Πόλεμος στην Ουκρανία: Να εγκαταλείψουν άμεσα τη Χερσώνα καλούν τους αμάχους οι ρωσικές αρχές
Ο Alistair Blake και η Melinda

Έτσι, θεωρήθηκε τεχνικά νεκρός, όμως οι γιατροί δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες και συνέχισαν για 90 λεπτά, μέχρι που εντόπισαν ένα μικρό σφυγμό, οπότε μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

«Τεχνικά, ήμουν νεκρός για 90 λεπτά», είπε χαρακτηριστικά ο Alistair Blake και πρόσθεσε πως «θυμάμαι ότι πήγα για ύπνο το βράδυ του Σαββάτου – και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι ξύπνησα την Πέμπτη το πρωί όταν με μετέφεραν από τη ΜΕΘ στη στεφανιαία περίθαλψη».

Η μεταθανάτια εμπειρία

Όπως αναφέρει ο 61χρονος, βίωσε μεν μια μεταθανάτια εμπειρία, όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου. Συγκεκριμένα, δε θυμάται τίποτα, ούτε είδε κάποιο λευκό φως, αλλά και ούτε άκουσε κάποια φωνή από το υπερπέραν.

Δείτε επίσης:  «Επτά» εναντίον BRICS για την παγκόσμια κυριαρχία

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μπλοκάρει εντελώς αυτό που συνέβη στο ενδιάμεσο», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν είδα κάτι και όχι, δεν είδα τίποτα. Ούτε λαμπερά φώτα, τίποτα τέτοιοΜπορεί να μην ξέρω τι υπάρχει εκεί έξω, αλλά δε με πειράζει αυτό, αρκεί να είμαι σε φόρμα και υγιής».

Ο ίδιος λοιπόν, χαρακτηρίζει ως μεταθανάτια εμπειρία το γεγονός ότι ο εγκέφαλος του έπαθε μπλακ άουτ και αναφέρει ότι έκτοτε άλλαξε τρόπο ζωής, αφού τρέφεται πιο υγιεινά, δουλεύει λιγότερο και προσπαθεί να περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πηγή

Μοιράσου το...