Έκλεισε στα 44 δισ. δολάρια η συμφωνία του Έλον Μασκ για την αγορά του Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

Δείτε επίσης:  NASA: Tο ρόβερ Perseverance συνέλλεξε το 1ο πέτρινο δείγμα από τον Άρη

Ο Μασκ, ο οποίος πραγματοποίησε αυτήν την προσφορά-σοκ πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, είπε ότι το Twitter είχε «τεράστιες δυνατότητες» που θέλει να «ξεκλειδώσει».

Ζήτησε επίσης μια σειρά αλλαγών από τη χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου έως την εξάλειψη των ψεύτικων λογαριασμών.

Η εταιρεία αρχικά απέρριψε την προσφορά του Μασκ, αλλά τώρα θα ζητήσει από τους μετόχους να ψηφίσουν για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 273,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την οποία διευθύνει. Επίσης ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

Δείτε επίσης:  Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πάνε στον Ερμή;

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ”ψηφιακή πλατεία” της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο Μασκ σε δήλωση με την οποία ανακοινώνει τη συμφωνία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...