Τέλος στους stalkers και την παρακολούθηση μέσω AirTags θέλει να βάλει η Apple

Οι περιπτώσεις που τα AirTags της Apple χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας πλέον. Αρκετές είναι οι φορές που επιτήδειοι παρακολουθούν τα θύματά τους κολλώντας AirTags σε αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα αξίας για να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή, ενώ έχουν υπάρξει και πιο ακραίες καταστάσεις παρακολούθησης ατόμων -το λεγόμενο stalking. 

Τώρα η εταιρία του Κουπερτίνο ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών που έχουν ως σκοπό να διευθετήσουν το πρόβλημα και να προσδιορίσουν ξανά τον αρχικό σκοπό των AirTags που είναι “σχεδιασμένα να βοηθούν τον κόσμο να ανιχνεύει τα υπάρχοντά του και όχι να παρακολουθεί άλλους”. H Apple σπεύδει να αναγνωρίσει πως συνεργάζεται με τις Αρχές για κάθε συμβάν που σχετίζεται με τα AirTags και δηλώνει πως “τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης είναι σπάνια, αλλά ακόμη και μία περίπτωση είναι παραπάνω από όσο θα έπρεπε.”

Δείτε επίσης:  Ο άνθρωπος στο Διάστημα: Τα επιτεύγματα της NASA μέσα στο 2022 σε ένα βίντεο 5 λεπτών

Ύστερα κάνει λόγο πως θα βελτιώσει περαιτέρω την εν αγνοία παρακολούθηση μέσω AirTag βελτιώνοντας και την “Find My” εφαρμογή. 

Οι αντί-stalking αλλαγές στα AirTags

Στις αλλαγές που θα συμπεριλαμβάνονται σε επερχόμενο software update, η Apple κάνει λόγο πως κάθε χρήστης που ενεργοποιεί ένα AirTag θα βλέπει μια ειδοποίηση που “ξεκάθαρα θα αναφέρει” ότι το AirTag χρησιμοποιείται για την ανίχνευση προσωπικών αντικειμένων και όχι σε κόσμο. Επίσης θα καθιστά ρητά το γεγονός ότι κάθε AirTag συνδέεται με το Apple ID και πως οι αστυνομικές αρχές μπορούν να ζητήσουν τις σχετικές πληροφορίες. 

Μια ακόμη βελτίωση θα είναι στο πώς ειδοποιείται ο χρήστης για ένα άγνωστο “Find My” αξεσουάρ -όπως το AirTag- εφόσον ανιχνευτεί κοντά σε ένα iPhone, διότι στο παρελθόν οι χρήστες έβλεπαν μια ασαφής ειδοποίηση “Εντοπίστηκε Άγνωστο Αξεσουάρ” μια ειδοποίηση που ήταν ίδια εάν κάποιος έχει AirPods στην κατοχή του. 

Δείτε επίσης:  Εντοπίστηκε το ακριβές σημείο προέλευσης μετεωρίτη που έπεσε από τον Άρη

Με το μελλοντικό software update αυτές οι ειδοποιήσεις θα διαχωρίζουν το κάθε αξεσουάρ με το όνομά του. Για παράδειγμα εάν έχετε ένα ζευγάρι AirPods Pro μαζί σας τότε το app θα αναφέρει χαρακτηριστικά “Ανιχνεύθηκαν AirPods Pro” αντί για “Άγνωστο αξεσουάρ”, ούτως ώστε ο χρήστης να έχει έννοια του τί είναι δικό του και τι όχι. 

Στην περίπτωση ενός AirTag η ειδοποίηση στο iPhone σας θα αναφέρει ρητά: “Ένα AirTag βρέθηκε να κινείται μαζί σας”. Στοχεύει επίσης στο να βελτίωση την λεπτομερής ανίχνευση του Find My app, χάρη στο U1 chip των iPhones που το ενσωματώνουν ώστε να τους δίνει οδηγίες όπως “το AirTag βρίσκεται 2 μ. στα αριστερά σας.” Αυτό το χαρακτρηστικό όμως θα έρθει αργότερα εντός του 2022. 

Δείτε επίσης:  Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε... λιγότερες γκάφες στο Twitter

Ακόμη, το AirTag θα μπορεί να παράγει ήχο ειδοποίησης όταν θα αποχωρίζεται από τον ιδιοκτήτη του σε τυχαία χρονικά διαστήματα μεταξύ 8 και 24 ωρών. Κάθε φορά που θα παράγει αυτόν τον ήχο θα ειδοποιούνται και όλα τα κοντινά iPhones ότι ένα AirTag έχει χαθεί για να βρεθεί ευκολότερα. Η Apple αναφέρει ότι αυτή η βελτίωση θα βοηθήσει τα AirTags που έχουν πειράξει επιτηδευμένα το ηχείο του. Μάλιστα θα παράγει δυνατότερο ήχο και διαφορετική συχνότητα όπως αναφέρει, χωρίς να διευκρινίζει πόσο πιο δυνατός θα είναι ο ήχος -προς το παρόν μετριέται στα 60db. 

Πηγή: Unboxholics

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...