Σφυροβολία: Μεγάλη βολή από τον Μιχάλη Αναστασάκη στην Τρίπολη

Το φεστιβάλ ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» διεξήχθη την Κυριακή στην Τρίπολη με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των αγωνισμάτων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με ήλιο ωστόσο λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασε έντονη βροχή, που οδήγησε τους διοργανωτές στην διακοπή για περίπου 50 λεπτά.

Οι αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων επέστρεψαν στην δράση με μικρή καθυστέρηση με τον Μιχάλη Αναστασάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να είναι αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο έμπειρος αθλητής αναδείχθηκε νικητής στη σφυροβολία με βολή στα 77,36 μ. που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν στέλνει τη σφύρα πάνω από τα 77,00 μ., γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται στο εγγύς μέλλον προσπάθειες πάνω από τα 78,00 μέτρα. Ο Αναστασάκης βρέθηκε πολύ κοντά και στο όριο (77,50 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Δεύτερος στη σφυροβολία ήταν ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 70,36 μέτρα.

Δείτε επίσης:  Νίκος Παππάς: Μίλησε για όλους και για όλα στο Open TV

Στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος ο Νίκος Λυμπερόπουλος (ΓΣ Αρκαδίας) έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη δισκοβολία με βολή στα 54,28 μέτρα.

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε νικήτρια στον ακοντισμό γυναικών με 58,18 μ., ενώ στη σφαιροβολία Ανδρών Κ20 ο Θεοφάνης Μαυροδόντης (ΓΑΣ Χολαργός) έστειλε τη σφαίρα στα 18,47 μέτρα. Στη σφυροβολία γυναικών Κ18 η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) επικράτησε με 58,72 μέτρα.

Πηγή

Μοιράσου το...