Σουηδός κατηγορείται για κατασκοπεία σε Volvo και Scania για λογαριασμό της Ρωσίας

Ένας 47χρονος Σουηδός σύμβουλος επιχειρήσεων κατηγορήθηκε πρόσφατα για κατασκοπεία πολλών σουηδικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και των Volvo αλλά και Scania.

Υποψιάζεται ότι ο σύμβουλος έχει μεταφέρει υλικό από υπολογιστές σε memory sticks καθώς επίσης ότι έχει φωτογραφίσει οθόνες υπολογιστών με σκοπό να τα πουλήσει σε κάποια ξένη δύναμη.

«Ο άντρας συνελήφθη κατά την συνάντησή του με έναν Ρώσο διπλωμάτη την ώρα που λάμβανε μεγάλη οικονομική αμοιβή», δήλωσε ο εισαγγελέας Ματ Λτζούνγκβιστ, στο Reuters. «Ενας υψηλά ιστάμενος σύμβουλος απέσπασε από τους πρώην χώρους εργασίας του πολύτιμο υλικό με σκοπό την παροχή πληροφοριών στη Ρωσία».

Η Scania επιβεβαίωσε ότι ο άντρας ο οποίος παραμένει ακόμη ανώνυμος στο ευρύ κοινό, είχε εργαστεί για την εταιρία ως ειδικός σύμβουλος. Η Volvo αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε στα μέσα ενημέρωσης. Εάν κριθεί ένοχος, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και έξι χρόνια φυλάκιση για τις αξιόποινες πράξεις του.

Δείτε επίσης:  Ηonda HR-V e:HEV: Υβριδική υπεροχή στη νέα εποχή των σπορ crossover

Η βιομηχανική κατασκοπεία, ειδικά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μια αυξανόμενη ανησυχητική τάση. Πράγματι, μόλις πέρυσι, η Lordstown Motors κατηγορήθηκε για εταιρική κατασκοπεία. Σύμφωνα με το FBI, όχι μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατασκοπεύσει η μια την άλλη προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη στην παγκόσμια αγορά, αλλά ακόμη και τα ίδια τα έθνη κατασκοπεύουν ορισμένες φορές κάποιες από τις κορυφαίες βιομηχανίες του πλανήτη.

Ως αυτοκινητοβιομηχανία που επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην αυτόνομη τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και αμυντικά συστήματα-συσκευές, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Volvo ενδέχεται να μπήκε στο στόχαστρο πρακτόρων. Εννοείται πως δεν έχουν διαρρεύσει προς τα έξω οι ακριβείς πληροφορίες που κλάπηκαν και πωλήθηκαν στη Ρωσία.

Δείτε επίσης:  ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai Ελλάς στηρίζει δύο ελληνικά πληρώματα

Διαβάστε ακόμη:
Volvo: Ρεκόρ πωλήσεων εν μέσω πανδημίας
Η Volvo τριπλασιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Scania: Το λεωφορείο του μέλλοντος (+video)

 

The post Σουηδός κατηγορείται για κατασκοπεία σε Volvo και Scania για λογαριασμό της Ρωσίας appeared first on NewsAuto.gr.

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email