Πρώην μέτοχοι του Twitter κατάθεσαν αγωγή κατά του Έλον Μασκ

Πρώην μέτοχοι της εταιρίας Twitter Inc κατέθεσαν αγωγή κατά του Έλον Μασκ υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν οικονομικές απώλειες από την πρόσφατη αύξηση της τιμής των μετοχών, ισχυριζόμενοι ότι ο Μασκ περίμενε μεγάλο χρονικό διάστημα για να δημοσιοποιήσει την αγορά από τον ίδιο ποσοστού 9,2% των μετοχών της εταιρίας.

Σε σχετικά έγγραφα δικαστικής προσφυγής που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι μέτοχοι ισχυρίστηκαν ότι ο Μασκ, που είναι επικεφαλής της εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc, προχώρησε «σε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παραλείψεις» αποτυγχάνοντας να ανακοινώσει ότι έχει επενδύσει στο Twitter μέχρι τις 24 Μαρτίου, όπως προβλέπει η σχετική ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Η τιμή των μετοχών του Twitter αυξήθηκε κατά 27% στις 4 Απριλίου στα 49,97 δολάρια (46,11 ευρώ) από 39,31 δολάρια (36,28 ευρώ) μετά την αποκάλυψη του Μασκ ότι έχει προχωρήσει στην αγορά των μετοχών, την οποία οι μέτοχοι είδαν ως ψήφο εμπιστοσύνης από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου προς το Twitter, που έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης:  Και εγένετο η… σούπερ ντομάτα: Γενετικά τροποποιημένες ντομάτες με έξτρα βιταμίνη D

Οι πρώην μέτοχοι, καθοδηγούμενοι από τον Μαρκ Ρασέλα, δήλωσαν ότι η καθυστέρηση της αποκάλυψης για την αγορά των μετοχών επέτρεψε στον Μασκ να αγοράσει περισσότερες μετοχές του Twitter σε χαμηλότερες τιμές, ενώ τον κατηγορούν ότι καταχράστηκε την εμπιστοσύνη τους, καθώς πώλησαν τις μετοχές τους σε «τεχνητά χαμηλές» τιμές.

Η αγωγή επιδιώκει την καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και την επιβολή άλλων μέτρων που δεν διευκρινίστηκαν.

Ένας δικηγόρος του Μασκ δεν σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις. Οι πρώην μέτοχοι του Twitter δεν στράφηκαν κατά της Tesla.

Ο νόμος για τις αγοραπωλησίες μετοχών που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ απαιτεί από τους επενδυτές να δημοσιοποιήσουν εντός δέκα ημερών, τον χρόνο της αγοράς ποσοστού 5% των μετοχών μιας εταιρίας, ενώ για την περίπτωση του Μασκ, η προθεσμία αυτή έληξε στις 24 Μαρτίου.

Δείτε επίσης:  Ρομποτικό σκάφος αναπαριστά το θαλάσσιο ταξίδι του 1620 Πλίμουθ-ΗΠΑ – Δείτε το βίντεο

Το Twitter ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι ο Μασκ θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, αλλά αυτή την εβδομάδα ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα.

Μέσω της μη συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο, ο Μασκ, που είναι από τους πιο παραγωγικούς χρήστες της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να συνεχίζει να αγοράζει μετοχές, χωρίς να δεσμεύεται από τη συμφωνία που έχει κάνει με την εταιρία για τον περιορισμό της μετοχικής συμμετοχής του στο 14,9%.

Μερικοί αναλυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Μασκ μπορεί να πιέσει το Twitter να προχωρήσει σε αλλαγές ή ακόμη και να προχωρήσει σε μία προσφορά εξαγοράς της εταιρίας, χωρίς αυτό να του έχει ζητηθεί.

Δείτε επίσης:  Σημαντική γενετική μετάλλαξη έκανε τους προγόνους μας πιο έξυπνους από τους Νεάντερταλ

Ο Ρασέλα δήλωσε ότι πώλησε 35 μετοχές του Twitter για συνολικό ποσό 1.373 δολαρίων (1.267 ευρώ) μεταξύ της 25ης και της 29ης Μαρτίου.

Η οικονομική αξία της περιουσίας του Μασκ ανέρχεται στα 265,1 δισεκατομμύρια δολάρια (244,64 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...