Προειδοποίηση κινδύνου για «κατά λάθος» χτύπημα σε πολιτικά αεροσκάφη λόγω του πολέμου

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) προειδοποίησε για τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οπως φάνηκε από προηγούμενους πολέμους, η εσφαλμένη αναγνώριση είναι εύκολη σε μπερδεμένα πεδία πολέμου. Η ανάπτυξη αυτού του κινδύνου είναι κοινή για όλες τις μαχόμενες πλευρές. Εάν προσθέσουμε και την πιθανότητα εμπλοκής ηλεκτρονικών βοηθημάτων που μπορεί να εμπλέκονται με την πλοήγηση ή τα εργαλεία αναγνώρισης, τότε είναι εύκολο να δούμε την πιθανότητα αθώων αεροσκαφών να δέχονται πυραύλους ή όπλα που κατευθύνονται με ραντάρ», ανέφερε σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η δήλωση της EASA δεν διευκρίνισε αν η προειδοποίησή της αφορούσε μόνο τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ή σχετιζόταν γενικότερα με κινδύνους για τα αεροπλάνα από τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Δείτε επίσης:  H Lufthansa καταργεί στις πτήσεις της την προσφώνηση «Κυρίες και Κύριοι»

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι υπάρχουν, επίσης, κίνδυνοι που σχετίζονται με την αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν πολιτικά αεροδρόμια και το γεγονός ότι «στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροσκάφη που λειτουργούν στη ζώνη σύγκρουσης ενδέχεται να παραβιάσουν ακούσια τον παρακείμενο πολιτικό εναέριο χώρο».

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Aegean – προσφορά: Ταξιδέψτε σε όλους τους προορισμούς του εξωτερικού με έκπτωση μέχρι 40%!

The post Προειδοποίηση κινδύνου για «κατά λάθος» χτύπημα σε πολιτικά αεροσκάφη λόγω του πολέμου appeared first on Travelstyle.

Source

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email