Πιστοποιημένα μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε λεωφορεία και Μετρό

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ελέγχει την αποτελεσματικότητα των ειδικών μηχανημάτων.

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά για τις προσλήψεις στο Μετρό αλλά και στην ΣΤΑΣΥ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

«Δε φοβηθήκαμε τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ»

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ. Καραμανλής σημείωσε ότι μία «έξυπνη λύση» ήταν η συνέργεια με τα ΚΤΕΛ. «Δε φοβηθήκαμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», επισήμανε, αναφέροντας ότι από το Νοέμβριο του 2020 τα καθημερινά δρομολόγια στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 3.000 και τα λεωφορεία σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 έχουν αυξηθεί κατά 40%, φτάνοντας τα 1.225 οχήματα.

Δείτε επίσης:  Η νέα Mercedes-AMG GT θα έχει 842 υβριδικούς ίππους

«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που γίνονται προσλήψεις, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που έρχονται λεωφορεία», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα και συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ είναι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν πιστοποιημένα μηχανήματα καθαρισμού αέρα για τα λεωφορεία και τους συρμούς του Μετρό και κατά πόσον είναι πράγματι αποτελεσματικά. Τόνισε εξάλλου ότι πραγματοποιούνται απολυμάνσεις δια νεφελοψεκασμών στα λεωφορεία της ΟΣΥ και των ΚΤΕΛ.

Προσλήψεις και ανάταξη στόλου στο Μετρό

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι και στο Μετρό γίνονται προσλήψεις προσωπικού και έχει γίνει ανάταξη το στόλου, υπενθυμίζοντας ότι παρέλαβε το ένα τρίτο των συρμών εκτός λειτουργίας και μέσα σε 18 μήνες έχουν αναταχθεί 67 συρμοί. Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση ευελπιστεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης η προμήθεια και νέων συρμών για το Μετρό.

Δείτε επίσης:  Δακτύλιος: Πιθανή και η λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει» στο μέλλον!

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πιο αυστηρού lockdown, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι: «Είναι πολύ δύσκολο σε μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα να βάλεις λουκέτο και να πεις δεν κυκλοφορεί κανείς έξω” και πως: “Ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλειδώνουμε τους ανθρώπους στα σπίτια τους».

Ταχύτερος, αποτελεσματικότερος και διαφανής ο 4412

Ο κ. Καραμανλής συνόψισε δε τις αλλαγές στο νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που συζητείται στη Βουλή, σε μία φράση: «Διαδικασίες ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και με μεγαλύτερη διαφάνεια».

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Στον «αέρα» τα 300 λεωφορεία με leasing – Αίτηση ανάκλησης από ΟΣΥ
Στο «σφυρί» βγαίνουν παλαιά λεωφορεία!
Ηλεκτρικά λεωφορεία σε όλες τις ελληνικές πόλεις!

Δείτε επίσης:  Έρχεται σπορ ηλεκτρική BMW με… τέσσερα μοτέρ

The post Πιστοποιημένα μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε λεωφορεία και Μετρό appeared first on NewsAuto.gr.

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email