Πιο δημοφιλής από ποτέ η αναζήτηση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» στο Google

Ενισχυμένες φαίνεται πως είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι τάσεις φυγής πολιτών από τη Ρωσία σε σύγκριση με το παρελθόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist, που επικαλείται δεδομένα από το Google Trends.

Κατά τον Economist, τα δεδομένα από το Google Trends δείχνουν ότι η αναζήτηση «πώς να φύγω από τη Ρωσία» είναι πιο δημοφιλής από ποτέ τα τελευταία 18 χρόνια, περίοδο κατά την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Οι αναζητήσεις στη ρωσική γλώσσα για τους όρους «πολιτικό άσυλο», «μετανάστευση», «πτήσεις» και «βίζα» σημείωσαν άλμα στη Ρωσία τις ημέρες πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

Αυτό συνδέεται κατά τον Economist και με άλλες έρευνες. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada Centre, την εβδομάδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, το 43% των Ρώσων ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών δήλωναν πως ήθελαν να εγκαταλείψουν οριστικά τη χώρα. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν την οικονομική κατάσταση ως κίνητρό τους.

Δείτε επίσης:  Υπερ-σπάνιο φαινόμενο εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Η Aeroflot διακόπτει όλες τις πτήσεις της στο εξωτερικό εκτός από τη Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου
Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα διακόψει όλες τις πτήσεις στο εξωτερικό με εξαίρεση αυτές προς και από τη Λευκορωσία από τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας το Σάββατο συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με αεροσκάφη μισθωμένα στο εξωτερικό να αναστείλουν τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις στο εξωτερικό από τη Ρωσία από τις 6 Μαρτίου και από τις ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την απόφαση να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ε.Ε. για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης:  Ένας ακόμη μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κατηγορεί το Facebook για τις πρακτικές του
Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από Economist

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...