Ουκρανία: Τουλάχιστον 20 άμαχοι εκτελέστηκαν μέσα στα οχήματά τους το Κουπιάνσκ

Τουλάχιστον 20 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες μέσα στα οχήματά τους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, κοντά στο Κουπιάνσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ.

“Εντοπίστηκε οχηματοπομπή με νεκρούς αμάχους. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 20 άνθρωποι είναι νεκροί στα οχήματα αυτά”, ανέφερε ο Σινεγκούμποφ στο Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι (Ρώσοι) κατακτητές επιτέθηκαν εναντίον αυτών των αμάχων που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς”.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την ωμότητα”, υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι στο σημείο έχουν μεταβεί “αστυνομικοί και ειδικοί” και “έχει ξεκινήσει έρευνα”.

Χθες Παρασκευή ομάδα του AFP είδε τα πτώματα τουλάχιστον 11 αμάχων που είχαν σκοτωθεί από σφαίρες την ώρα που βρίσκονταν μέσα στα οχήματά τους, σε έναν αυτοκινητόδρομο τον οποίο είχαν εγκαταλείψει οι Ρώσοι κατά την υποχώρησή τους από την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης:  Ρωσία: Επίστρατος από το Κρασνογιάρσκ πέθανε σε στρατιωτική μονάδα στο Όμσκ

Από την πλευρά της η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU έκανε λόγο για 20 αμάχους που σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό εναντίον οχηματοπομπής πολιτών στην “γκρίζα ζώνη” μεταξύ της περιοχής που ελέγχει το Κίεβο και αυτής που ελέγχει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή της η SBU ανέφερε ότι επτά οχήματα επλήγησαν από τον βομβαρδισμό μεταξύ της κατεχόμενης περιοχή Σβάτοβε στην επαρχία Λουχάνσκ και του Κουπιάνσκ, το οποίο ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός τον προηγούμενο μήνα.

Την Πέμπτη διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν το Κίεβο ότι βομβάρδισε οχηματοπομπή προσφύγων που έφευγαν από την περιοχή του Χαρκόβου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άμαχοι, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης:  Η Ουκρανία καταδικάζει την κήρυξη από τον Πούτιν «στρατιωτικού νόμου» σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...