Ουκρανία: Για έναν μακρύ πόλεμο προειδοποιεί ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Όλεγκ Ντεριπάσκα

Ο Ρώσος μεγιστάνας του αλουμινίου Όλεγκ Ντεριπάσκα δήλωσε σήμερα ότι η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία δείχνει πως ενός είδους «διαβολεμένη ιδεολογική κινητοποίηση» βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μια μακρά σύρραξη στην Ουκρανία.

Ο Ντεριπάσκα, ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού του αλουμινίου Rusal, ο οποίος είχε απευθύνει προηγουμένως έκκληση για ειρήνη, δήλωσε πως η προσωπική άποψή του είναι ότι η σύρραξη στην Ουκρανία είναι μια «τρέλα», η οποία μπορεί να προκαλέσει ντροπή στις επόμενες γενιές.

Ο Ντεριπάσκα, σε βάρος του οποίου έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και η Βρετανία, δεν επέρριψε κατηγορηματικά ευθύνες σε κάποια πλευρά, όμως είπε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και Ρωσία έχουν οξύνει τη ρητορική τους.

Δείτε επίσης:  Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αύριο από τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος επιχειρηματίας είπε, επίσης, πως ήλπιζε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να είχε τελειώσει πριν από εβδομάδες, όμως η ομιλία του Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για μια ευρύτερη σύρραξη μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας, υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

«Τώρα ενός είδους διαβολεμένης ιδεολογικής κινητοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη από όλες τις πλευρές», λέει ο Ντεριπάσκα στο Telegram.

«Αυτό είναι: αυτοί οι άνθρωποι προετοιμάζονται να πολεμήσουν για λίγα ακόμη χρόνια».

«Φαίνεται πως όλες οι πλευρές προετοιμάζονται για έναν μακροχρόνιο πόλεμο που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον κόσμο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή

Μοιράσου το...