Μετάλλαξη Όμικρον – Βρετανία: «Αιμορραγούν» τα νοσοκομεία λόγω έκθεσης του προσωπικού στον κορονοϊό

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βρετανία, ειδικά εκείνα στο Λονδίνο, καθώς αγωνίζονται για να διατηρήσουν την επάρκειά τους σε υπαλληλικό προσωπικό εξαιτίας του αριθμού εκείνων που χρειάζεται να απομονωθούν λόγω της έκθεσής τους στον κορονοϊό, όπως είπε σήμερα, Πέμπτη (16/12) μια γιατρός στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Με τη νέα πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται η Βρετανία χθες κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 78.610 νέες μολύνσεις.

«Το έντονο πρόβλημα αφορά ουσιαστικά τη στελέχωση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC η Κάθριν Χέντερσον, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής.

«Ακόμη και αν δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση των νοσηλειών, ήδη βλέπουμε τον αντίκτυπο του να μην έχουμε επαρκές προσωπικό για να κάνει σωστά και με ασφάλεια τις εφημερίες. Επομένως ανησυχούμε για το κακό που μπορεί να υφίστανται οι ασθενείς επειδή δεν έχουμε το προσωπικό», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε ότι το Λονδίνο πλήττεται ιδιαιτέρως.

Δείτε επίσης:  Κύπρος: Νέα προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

«Μιλάμε για πιθανόν 10% προσωπικό, δηλαδή γιατρούς και νοσηλευτές, που χρειάζεται να παροπλιστούν», λέει η ίδια.

Πηγή

Μοιράσου το...