Κορονοϊός – Αίγυπτος: Στη φυλακή έως και 10 χρόνια όσοι παραποιούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τις όπως τόνισε αυστηρές ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για την παραποίηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (15/11) το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου υπογραμμίζοντας πως θα είναι από τρία έως και δέκα έτη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου Χοσάμ Άμπντελ Γκαφάρ το εν λόγω έγγραφο (πιστοποιητικό εμβολιασμού) είναι ένα επίσημο έγγραφο και, εφόσον αλλοιωθεί ή πλαστογραφηθεί, προβλέπονται ποινές έως και δέκα ετών, τόσο για αυτόν που το χρησιμοποιεί όσο και για αυτόν που το παρέχει σε πολίτες.

«Μπόλο» στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανεμβολίαστους φοιτητές»

Από χθες, 15 Νοεμβρίου, απαγορεύεται η είσοδος σε όλους τους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους στους χώρους εργασίας τους, καθώς επίσης και στους ανεμβολίαστους φοιτητές η είσοδος στα κρατικά Πανεπιστήμια, με εξαίρεση και στις δύο περιπτώσεις εκείνους που θα μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR, και αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Δείτε επίσης:  Ουκρανικά σιτηρά: Πώς επετεύχθη η πρώτη συμφωνία από την έναρξη του πολέμου
Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα σκληρύνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς θα επεκτείνει από την 1η Δεκεμβρίου το ίδιο μέτρο για όλο το κοινό στις δημόσιες υπηρεσίες, απαγορεύοντας την είσοδο όλων των ανεμβολίαστων πολιτών σε όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνητικές υπηρεσίες, με μοναδική και πάλι εξαίρεση εκείνους που θα μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR.

Με βάση όλα αυτά τα νέα μέτρα που άρχισαν να ισχύουν από χθες, Δευτέρα, για τους υπαλλήλους και τους φοιτητές, η γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα ελέγχεται αυστηρά, τονίζουν οι αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Με επίταξη ιδιωτών γιατρών προειδοποιεί ο Β. Κικίλιας – Προθεσμία 48 ωρών να αναταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ

Πηγή

Μοιράσου το...