Ιταλία: Ο «σούπερ Μάριο» καλύτερος πολιτικός της χρονιάς

Τον Μάριο Ντράγκι θεωρούν οι Ιταλοί τον καλύτερο πολιτικό που διαθέτει η χώρα τους, τόσο σε ό,τι αφορά την εσωτερική, όσο και τη διεθνή πολιτική. Έστω και αν στην πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουν, πρόκειται για τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Demos, για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica, το 27% του δείγματος απάντησε ότι ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης στην εσωτερική πολιτική αποδείχθηκε ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικός.

Ακολουθούν, με ποσοστό 17% ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, με 8% η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, και με 5% ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι. Ίδιο ποσοστό προτιμήσεων συγκέντρωσε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Δείτε επίσης:  Πιο «συνωμοσιολόγοι» οι ακροαριστεροί και ακροδεξιοί – Νέα έρευνα

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή πολιτική σκηνή, οι Ιταλοί θεωρούν ότι το 2021 ο ικανότερος πολιτικός ήταν πάντα ο Μάριο Νράγκι, με ποσοστό 20%. Στη δεύτερη θέση του γκάλοπ ήταν η Γερμανίδα πρώην καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 12%. Ακολούθησαν ο Τζουζέπε Κόντε με 5%, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 3% και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με το ίδιο ποσοστό.

Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί σχολιαστές, η νέα αυτή «πρωτιά» του Ντράγκι αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τη μεγάλη επιλογή που θα κληθεί να κάνει πιθανότατα σε περίπου έναν μήνα. Σχετικά δηλαδή με το αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2023 ή θα δεχθεί τις προτάσεις που του γίνονται εδώ και καιρό και θα διαδεχθεί τον Σέρτζιο Ματαρέλα ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης:  TikToker που βαρέθηκε να της κάνουν ghosting έφτιαξε ερωτηματολόγιο για να δει τι πάει στραβά

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή

Μοιράσου το...