«Θα πεθάνουν άνθρωποι τον χειμώνα λόγω των τιμών ενέργειας»

Οι άνθρωποι θα πεθάνουν αυτόν τον χειμώνα λόγω της αύξησης της ανώτατης τιμής της ενέργειας, είπε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Λιούις.

Το ανώτατο όριο τίθεται σε ισχύ για περίπου 24 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία στα προεπιλεγμένα τιμολόγια ενέργειας την 1η Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και θα προσαρμοστεί ξανά.

Ο Λιούις είπε στο BBC ότι η κατάσταση είναι μια «πραγματική κοινωνική και οικονομική καταστροφή που θέτει σε κίνδυνο ζωές», καθώς προέβλεψε περαιτέρω αύξηση 51% τον Ιανουάριο.

«Αν δεν γίνει περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση πέρα ​​από αυτά που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, θα χαθούν ζωές αυτόν τον χειμώνα».

Δείτε επίσης:  Τζο Μπάιντεν κατά πετρελαϊκών: «H Exxon κέρδισε τόσα χρήματα που έφθασαν στο Θεό»

Ο ετήσιος λογαριασμός του μέσου νοικοκυριού θα ανέλθει από 1.971 λίρες σε 3.549 λίρες από τον Οκτώβριο. Οι 4,5 εκατομμύρια πελάτες μετρητών προπληρωμής, που είναι συχνά οι πιο ευάλωτοι και ήδη βρίσκονται σε ένδεια καυσίμων, θα δουν τον μέσο ετήσιο λογαριασμό τους να αυξάνεται στις 3.608 λίρες.

Ωστόσο, ο κ. Λίους είπε ότι πολλοί πιθανότατα θα πληρώσουν πολύ περισσότερα, εφόσον κάνουν υψηλή χρήση.

«Ανησυχώ τρομερά για μερικούς από αυτούς που έχουν παιδιά με αναπηρία ή οι ίδιοι με αναπηρίες που χρειάζονται πολύ ηλεκτρικό εξοπλισμό για να κρατήσουν τα σπίτια τους ζεστά λόγω ιατρικών συνθηκών», είπε προσθέτοντας ότι οι τιμές για πολλούς θα είναι «μη προσιτές» τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης:  Κορονοϊός: Η πρώτη χώρα που ο ιός θα γίνει ενδημικός

Ο κ. Λιούις είπε ότι ένα κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών ενέργειας «αυξάνεται», καθώς κάλεσε τον επόμενο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να ξοδέψει δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο ειδικός στην εξοικονόμηση χρημάτων πρόσθεσε: «Υποψιάζομαι ότι αν δεν υπάρχει, τότε οι άνθρωποι που προέρχονται από το κίνημα Don’t Pay θα γίνουν η πιο δυνατή φωνή σε αυτή τη χώρα».

naftemporiki.gr

Πηγή

Μοιράσου το...