Η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει τα μέτρα παρά τη μετάλλαξη Όμικρον

Να υιοθετήσει ένα σύστημα συνύπαρξης με τον κορονοϊό αποφάσισε η Νέα Ζηλανδία όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Τζασίντα Άρντερν παρά τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που αποτελεί μία νέα απειλή για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν νέα περιστατικά της μετάλλαξης Όμικρον στη Νέα Ζηλανδία στη φάση αυτή, αλλά η εξελισσόμενη παγκόσμια κατάσταση δείχνει γιατί χρειάζεται μία προσεκτική προσέγγιση στα σύνορα, υπογράμμισε η πρωθυπουργός της χώρας.

«Η Όμικρον υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός στα σύνορά μας», είπε η Άρντερν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Νέα Ζηλανδία εφαρμόζει μερικούς από τους πιο σκληρούς σε παγκόσμιο επίπεδο ελέγχους στα σύνορά της και σχεδιάζει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για περαιτέρω χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Δείτε επίσης:  ΗΠΑ: Πιθανή η εισήγηση για παραπομπή Τραμπ σε ποινική δίκη

Η Άρντερν δήλωσε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν πολλές αποδείξεις, προκειμένου να καταγραφούν οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον.

«Μπορεί να επηρεάσει τα εμβόλια μας, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να έχει πιο σοβαρά συμπτώματα ή μπορεί να είναι πιο ήπια από τη μετάλλαξη Δέλτα…, απλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε η Άρντερν.

Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας

Εξετάζονται νέα μέτρα στα σύνορα για να κρατηθεί μακριά η μετάλλαξη Όμικρον

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ δήλωσε ότι οι αρχές διερευνούν αν χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στα σύνορα προκειμένου να κρατηθεί μακριά η Όμικρον.

«Πραγματικά προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά (την Όμικρον) ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για αυτή», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε δύο περιοχές, δηλώνει το Κίεβο

Πηγή

Μοιράσου το...