Ευρυτανία: Ο άγνωστος ορεινός οικισμός μέσα στα έλατα

Μπορεί να μην ανήκει στα διάσημα χωριά της Ευρυτανίας, ωστόσο κλέβει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά… Πνιγμένο στα έλατα, το χωριό αποτελεί ησυχαστήριο για όσους θέλουν να απολαύσουν τη φύση και την ηρεμία του τοπίου…Ο λόγος για τη Μαυρομμάτα.

Χτισμένο στα 870 μέτρα στη νοτιοανατολική πλευρά της Κόψης (1.941μ), είναι “χαμένο” μέσα στα έλατα, αποτελώντας ένα από τα πράσινα χωριά της ΕυρυτανίαςΗ Μαυρομμάτα φημίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και για την γραφικότητά της.

Τα καλντερίμια της και τα παλιά πέτρινα σπίτια δημιουργούν μια όμορφη αίσθηση στον επισκέπτη, ένα χωριό πλημμυρισμένο με ομορφιές που ξεπροβάλλει μέσα στην άγρια φύση δεν μπορεί παρά να συμπεριληφθεί στις επόμενες αποδράσεις μας.

Δείτε επίσης:  Παραλία Σαλιάρα: Βουτήξτε στην πιο εξωτική παραλία της Θάσου!

Το γραφικό χωριό μέσα στα έλατα

Παρά τη μείωση των κατοίκων που υπέστη λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν, η Μαυρομμάτα στην Ευρυτανία σήμερα αριθμεί μερικές δεκάδες κατοίκους, που την κρατούν ζωντανή και “μάρτυρα” αδιάψευστο του αγώνα των κατοίκων, του τότε και του σήμερα.

Ευρυτανία: Η Μαυρομμάτα - Ο άγνωστος ορεινός οικισμός μέσα στα έλατα!

Στο ορεινό χωριό ο επισκέπτης θα δει τα απομεινάρια του παλαιού πέτρινου τοξωτού γεφυριού, το οποίο και ανατινάχτηκε από τον στρατό το 1949.

Ευρυτανία: Η Μαυρομμάτα - Ο άγνωστος ορεινός οικισμός μέσα στα έλατα!

Επίσης αξίζει να δείτε τον ερειπωμένο “μηχανισμό” Καρέλι, που μετά την καταστροφή του γεφυριού, χρησίμευε για τη μεταφορά από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη, σε συνθήκες αντίξοες, επικίνδυνες και τρομακτικές, όταν ειδικά ο ποταμός “φούσκωνε” από το νερό και την κακοκαιρία. Σου έκοβε πραγματικά την ανάσαόπως και το βίνετο που ακολουθεί…

Δείτε επίσης:  Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί «εποικοδομητική και θεμιτή» την πρόταση της Μόσχας για διάλογο με τη Δύση

Γνωρίστε τον οικισμό μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης

The post Ευρυτανία: Ο άγνωστος ορεινός οικισμός μέσα στα έλατα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...