ΕΝΦΙΑ 2022 – aade.gr: Προσοχή στην πληρωμή της πρώτης δόσης – Τα λάθη και οι παραλείψεις

ΕΝΦΙΑ 2022: Μειωμένος κατά 380 εκατ. ευρώ – σε μόνιμη βάση – είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα σημειώνεται ότι «οκτώ στους δέκα πολίτες είδαν στο εκκαθαριστικό τους μείωση του φόρου, σε σχέση με το 2021 και έχουν, έτσι, περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης».

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 500.000 είδαν επιβαρύνσεις ενώ για περίπου 1 εκατ. φορολογούμενους ο φόρος ακινήτων είναι ολόιδιος με αυτόν που πλήρωσαν με πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι οι φορολογούμενοι πριν προχωρήσουν στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έως 31 Μαΐου 2022 να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και τα ποσά που αναγράφονται το εκκαθαριστικό.

Δείτε επίσης:  Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ο Κουρλιάφτης

Ο έλεγχος είναι απαραίτητος καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έχουν κάνει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης Ε9 και έγιναν αιτία να φουσκώσει ο λογαριασμός του φόρου που καλούνται να πληρώσουν για τα ακίνητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Μοιράσου το...