Γαλλία: Φάλαινα μπελούγκα εντοπίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα

Φάλαινα – μπελούγκα παγιδεύτηκε στον ποταμό Σηκουάνα στη Γαλλία και το ερώτημα που εύλογα δημιουργήθηκε είναι πως βρέθηκε για άλλη μία φορά φάλαινα στον ποταμό.

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Μια φάλαινα μπελούγκα εντοπίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα, στη βόρεια Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη (3/8) οι αρχές.

Μάλιστα, ζήτησαν από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την φάλαινα, προκειμένου να μην της προκαλέσουν αυξημένο άγχος.

Πώς βρέθηκε η φάλαινα στον Σηκουάνα
Η νομαρχία Ερ, στη Νορμανδία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι συγκεκριμένες φάλαινες – που συναντώνται συνήθως σε αρκτικά και υποαρκτικά νερά, καθώς και στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, στο Κεμπέκ του Καναδά – ορισμένες φορές παρασύρονται νοτιότερα και μπορούν να επιβιώσουν προσωρινά στα νερά ποταμού. Επισημαίνεται ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την αξιολόγηση της υγείας του θαλάσσιου κήτους.

Δείτε επίσης:  Δροσερό καλοκαίρι χωρίς αναψυκτικά Κλιάφα δεν γίνεται!

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, μια βαριά άρρωστη όρκα είχε χωριστεί από το κοπάδι της και κολύμπησε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εκβολές του Σηκουάνα. Οι προσπάθειες που έγιναν για να οδηγηθεί πίσω στη θάλασσα απέτυχαν και η φάλαινα πέθανε από φυσικά αίτια.

Έναν μήνα αργότερα, είχε εντοπιστεί επίσης στον Σηκουάνα μια ρυγχοφάλαινα μήκους 10 μέτρων.

Δείτε επίσης

Δείτε επίσης:  Καιρός 7/4: Άστατος με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη – Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

The post Γαλλία: Φάλαινα μπελούγκα εντοπίστηκε στον ποταμό Σηκουάνα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...