Γαλλία: Εκτόξευση δύο νέων δορυφόρων Galileo το Σάββατο – Η σημασία της

Το βράδυ του Σαββάτου δύο νέοι δορυφόροι Galileo εκτοξεύτηκαν επιτυχώς από την ευρωπαϊκή διαστημική βάση στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των δορυφόρων του συστήματος στους 28, και καθιστώντας έτσι δυνατή την παροχή ισχυρότερων και ακριβέστερων σημάτων και υπηρεσιών σε διάφορους τομείς.

Οι δορυφόροι βρίσκονται πλέον υπό τη διαχείριση του Οργανισμού της ΕΕ για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) και της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των δορυφόρου μετά τον διαχωρισμό του από το όχημα εκτόξευσης, κατά τη φάση Εκτόξευσης και Αρχικής Θέσης σε Τροχιά (LEOP).
 
Η εκτόξευση Galileo 11 είναι η πρώτη από μία σειρά 6 εκτοξεύσεων (με δύο δορυφόρους ανά εκτόξευση), η οποία θα επιτρέψει στο Galileo να προσφέρει ακριβέστερα δεδομένα δορυφορικής πλοήγησης, νέες και καλύτερες υπηρεσίες επικοινωνίας και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στο διαστημικό τομέα της Ευρώπης. 

Δείτε επίσης:  Ο πύραυλος της Space X κατάφερε να προσγειωθεί, αλλά λίγο μετά… εξερράγη

Τις επόμενες ημέρες, η ομάδα του EUSPA θα κατευθύνει τους δορυφόρους – για πρώτη φορά- από το ειδικό κέντρο ελέγχου του Galileo στο Oberpfaffenhofen της Γερμανίας έως την ακριβή τροχιά τους στα 23.222 χλμ. πάνω από τη Γη. Έπειτα από εκτενείς δοκιμές στην τροχιά, οι δορυφόροι θα συμπεριληφθούν θα αρχίσουν να εκπέμπουν κανονικά σήματα.

Σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA)

Ο EUSPA παρέχει ασφαλείς ευρωπαϊκές υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης, προωθεί την εμπορική εκμετάλλευση των δεδομένων και υπηρεσιών των προγραμμάτων Galileo, EGNOS και Copernicus και συντονίζει το προσεχές πρόγραμμα της ΕΕ για τις κυβερνητικές δορυφορικές επικοινωνίες GOVSATCOM.

Ο EUSPA είναι αρμόδιος για τη διαπίστευση ασφαλείας του συνόλου των συνιστωσών του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ. Ευνοώντας την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ανταγωνιστικού διαστημικού τομέα και συμπράττοντας με το σύνολο της διαστημικής κοινότητας της ΕΕ, ο EUSPA συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στην ψηφιακή μετάβαση και στην ασφάλεια και την προστασία της Ένωσης και των πολιτών της, ενώ ενισχύει ταυτόχρονα την αυτονομία και την προσαρμοστικότητά της.

Δείτε επίσης:  Αποκαταστάθηκαν πλήρως οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Μοιράσου το...