Βόμβα Ζούκερμπεργκ: Απειλεί να αποσύρει Facebook και Instagram από την Ευρώπη

Μπορείτε να φανταστείτε το σενάριο μια μέρα απλά το Instagram, το Facebook και οι άλλες πλατφόρμες του Meta, όπως το Messenger και το WhatsApp να εξαφανιστούν από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες;

Ναι, μπορεί μέχρι τώρα να έμοιαζε με επιστημονική φαντασία, αλλά όπως φαίνεται τελικά είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ημέρες το Meta ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα και μέσα στην ετήσια αναφορά για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρυβε μια «λεπτομέρεια-βόμβα». Συγκεκριμένα, περιγράφεται ένα σενάριο που το Facebook και το Instagram, καθώς και άλλες υπηρεσίες του Meta θα αποσυρθούν από την Ευρώπη!

Πιο αναλυτικά, το επίσημο έγγραφο του Meta, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, αναγράφει στην 36η σελίδα του:

Δείτε επίσης:  Europol: Εκατόν πενήντα συλλήψεις σε επιχείρηση σκούπα κατά του dark web

Εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCCs ή σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη, κάτι που θα επηρέαζε ουσιωδώς και αρνητικά την επιχείρησή μας, την οικονομική μας κατάσταση και τα αποτελέσματα των εργασιών μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Πριν από μερικές ημέρες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Digital Services Act από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το οποίο οι στοχευμένες διαφημίσεις που κάνουν χρήση των δεδομένων των χρηστών περιορίζονται.

Δείτε επίσης:  Φοιτητική ομάδα δημιούργησε σύστημα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιάς

Γενικά, τόσο με το GDPR, όσο και με άλλα σχετικά νομοσχέδια, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό της γύρω από τις εταιρίες και την άνευ κανόνων επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών των Ευρωπαϊκών χωρών. Αν, λοιπόν, αποφασιστεί η ψήφιση της επίμαχης αυτής διάταξης που απαγορεύει την επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών Ευρωπαϊκών χωρών σε άλλες χώρες εκτός Ευρώπης, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να σταματήσουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης.

Το Meta διευκρινίζει πως πιθανώς θα μπορέσει να συνάψει νέες συμφωνίες εντός του 2022, οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος για μεγάλη ανησυχία, αλλά και πάλι αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Δείτε επίσης:  Επαφές με UFO και όλα τα μυστήρια του πλανήτη σε έκθεση του Πενταγώνου

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Unboxholics

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email