Βρετανία: Email αξιωματούχου «καίει» τον Μπόρις Τζόνσον – Τον προειδοποιούσαν να μη γίνει το πάρτι της Ντάουνιγκ Στριτ

Η επίσημη έρευνα για τα κορονοπάρτι της Ντάουνιγκ Στριτ έχει εντοπίσει email προερχόμενο από ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που απευθύνεται στον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Μπόρις Τζόνσον για να προειδοποιήσει ότι το επίμαχο πάρτι της 20ής Μαΐου 2020 δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Πέστον, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του δικτύου ITV.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η Σου Γκρέι βρήκε email ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου προς τον ιδιαίτερο γραμματέα Μάρτιν Ρέινολντς που τον προειδοποιεί ότι το πάρτι της 20ής Μαΐου δεν πρέπει να γίνει», έγραψε ο Ρόμπερτ Πέστον στο Twitter.

Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε την Τρίτη κατηγορία του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς ότι είπε ψέματα ενώπιον της Βουλής των Λόρδων για το επίμαχο πάρτι, λέγοντας ότι κανείς δεν τον προειδοποίησε ότι η γιορτή πιθανόν παραβίαζε τους κανόνες του lockdown.

Δείτε επίσης:  Suddeutsche Zeitung: Ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στην γωνία –Γιατί κινδυνεύει πια, σοβαρά, να χάσει από τον Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε την περασμένη βδομάδα συγγνώμη ενώπιον της Βουλής για τη συμμετοχή του στη γιορτή στους κήπους της Ντάουνινγκ Σριτ και διευκρίνισε ότι παρευρέθηκε για 25 λεπτά για να ευχαριστήσει το προσωπικό.

Όμως, ο Ντόμινικ Κάμινγκς αποκάλυψε ότι ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε ότι το πάρτι με την πρόσκληση «φέρτε μαζί τα ποτά σας» πρέπει να γίνει. Ο Ντόμινικ Κάμινγκς δήλωσε ότι ο ίδιος και τουλάχιστον ένας ακόμη σύμβουλος είπαν στον Μάρτιν Ρέινολντς ότι η γιορτή πρέπει να ακυρωθεί.

Όταν ερωτήθηκε αν είπε ψέματα στο κοινό και στο κοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε την Τρίτη στους δημοσιογράφους: «Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε, όπως ισχυρίζεσθε, παραβίαζε τους κανόνες…Πίστευα ότι παρευρίσκομαι σε συνάντηση εργασίας».

Δείτε επίσης:  Ομάδες προσφύγων διέσχισαν δια της βίας τα σύνορα της Πολωνίας

Βολές κατά του Μπόρις Τζόνσον για εκβιασμό και εκφοβισμό βουλευτών

Ο βουλευτής των Τόρις Ουίλιαμ Ραγκ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα «εκβιασμού» άλλων βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Μπόρις Τζόνσον με τη χρησιμοποίηση του εκφοβισμού και στόχο να εγκαταλείψουν το αίτημα για την εκκίνηση διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης (ή μομφής) προς το πρόσωπο του βρετανού πρωθυπουργού.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Ραγκ σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε επίσης:  Φιλιππίνες: 31 νεκροί από την επέλαση του τυφώνα Ράι

«Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε.

Πηγή

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email