Έρευνα της Εισαγγελίας για σκοπιμότητα στην μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο μετά τις δηλώσεις Κοντονή.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ανάσυρσης από το αρχείο παλαιότερης δικογραφίας που αφορούσε σε καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, καθώς η υπόθεση έχει μπει ξανά στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπουργός είχε καταγγείλει ότι η μετατροπή του του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε έπειτα από πιέσεις και για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Μάλιστα, εκείνη την εποχή είχε διαταχθεί έρευνα και η υπόθεση οδηγήθηκε στο αρχείο, αλλά με αφορμή νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή, η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών, επανεξετάζεται προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρσή της από το αρχείο ούτως ώστε να διερευνηθεί η τέλεση ή μη αξιόποινων πράξεων.

Δείτε επίσης:  Λυρίδες: Την Μεγάλη Παρασκευή η «γιορτή» πεφταστεριών στον ελληνικό ουρανό

Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Κοντονής έριξε νέες «βόμβες» για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Δείτε επίσης:  Φωτιά ΤΩΡΑ στη Λαυρεωτική

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση – Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ

Source

Μοιράσου το...