Έναρξη δρομολογίων Αθήνα – Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Δύο ελληνικούς προορισμούς να περιλαμβάνονται στο χειμερινό πρόγραμμα της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways στις 14 & 16 Δεκεμβρίου 2022 και την σημασία της ισραηλινής αγοράς καθώς επίσης και οι ενδείξεις για το 2023 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάστηκαν εχθές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το αεροδρομίο της Αθήνας και η TUS Airways κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS Airways.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου παρουσιάζοντας τα στοιχεία της ανοδικής πορείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την επιβατική κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου να «σπάει» το φράγμα των 20 εκατ. και να διαμορφώνεται σε 21,1 εκατομμύρια. Σε σχέση με το 2019, η ψαλίδα ως προς τη συνολική κίνηση για το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου περιορίστηκε ακόμη περισσότερο, στο -11,65%, υπερβαίνοντας τις αρχικές προσδοκίες. Σε επίπεδο πτήσεων η εικόνα είναι καλύτερη, αφού η πτώση σε σύγκριση με το 2019 είναι περιορισμένη, στο -6% περίπου, ποσοστό που αποδεικνύει την προσπάθεια των αεροπορικών εταιρειών να επανέλθουν στην κανονικότητα, προσθέτοντας δρομολόγια.

Σε μηνιαία βάση, η επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας βρίσκεται στο -4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, με την κίνηση εσωτερικού να σημειώνει θετικό πρόσημο, εν αντιθέσει με τη διεθνή κίνηση που υπολείπεται ακόμη συγκριτικά με τα προ πανδημίας νούμερα.

Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις για το 2023 είναι ενθαρρυντικές, με τις αεροπορικές εταιρείες να είναι διατεθειμένες να εντάξουν περισσότερες πτήσεις προς την Αθήνα σε σχέση με το 2022, παρά το οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση. «Προβληματιζόμαστε όλοι για τη ζήτηση που αφορά το αεροπορικό ταξίδι. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο ο πληθωρισμός, το ενεργειακό κόστος, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα επηρεάσουν τη ζήτηση. Από τον Οκτώβριο αναμενόταν ύφεση σε επίπεδο ζήτησης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, είναι σε καλά επίπεδα και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας», είπε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου

Δείτε επίσης:  Αυστραλία: Τραγικό τέλος για τις 235 φάλαινες που εξόκειλαν σε ακτή – Νεκρές οι 200

Στη συνέχεια ανέπτυξε τη σημασία της ισραηλινής αγοράς για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και για την Ελλάδα εν γένει ανέδειξε από την πλευρά της, με αφορμή την έναρξη πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Η αγορά του Ισραήλ είναι η 11η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για την Αθήνα και συμπεριλαμβάνεται στις 20 κορυφαίες για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Είναι η 3η καλύτερη αγορά από πλευράς ρυθμού ανάπτυξης και βρίσκεται στο συν 111% σε επίπεδο κίνησης σε σχέση με το 2019. Το Ισραήλ γίνεται μια σημαντική διεθνής αγορά για την Αθήνα», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2022, για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή αγορά, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την TUS Airways, κατέλαβε την 8η θέση βάσει διεθνών αφίξεων και την 7η σε επίπεδο ανάπτυξης, καθιστώντας τη μια «πολύ δυνατή αγορά» για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Ενδεικτικό της δυναμικής της συγκεκριμένης αγοράς είναι το γεγονός ότι η επιβατική κίνηση μεταξύ Αθήνας – Ισραήλ από το 2014 σημειώνει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε ετήσια βάση. Μάλιστα, από σχεδόν 100 χιλιάδες ταξιδιώτες το 2004, σήμερα έχει ξεπεράσει τους 500 χιλιάδες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά της μετά την πανδημία. «Μέχρι σήμερα η επιβατική κίνηση από και προς το Ισραήλ έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 (508 χιλιάδες), βρίσκεται στις 515 χιλιάδες, με άνοδο 1,4%,και σημειώνει νέο ρεκόρ. Οι ενδείξεις από τη συγκεκριμένη αγορά είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές. Πολλοί Ισραηλινοί επισκέπτονται την Ελλάδα τον χειμώνα και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση», επεσήμανε η Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Δείτε επίσης:  Επιδείνωση καιρού: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει περισσότερο – Ο χάρτης από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ως προς το προφίλ των Ισραηλινών που επισκέπτονται την Ελλάδα, το 86% ταξιδεύει για αναψυχή και το 9% για επαγγελματικούς λόγους. Οι Ισραηλινοί είναι υψηλής δαπάνης ταξιδιώτες και ξοδεύουν περίπου 102 ευρώ στα καταστήματα που βρίσκονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Προγραμματίζουν το ταξίδι τους 41 ημέρες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης, με τη μέση διάρκεια παραμονής στη χώρα μας να διαμορφώνεται στις 9 ημέρες.

Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Στην συνέχεια η Marketing Director της TUS Airways κυρία Κική Χάιδα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έναρξης των νέων δρομολογίων της της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Airways που θα συνδέσουν την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι η 14η Δεκεμβρίου με την οποία ξεκινούν οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, ενώ την 16η Δεκεμβρίου πρόκειται να ξεκκινήσει και το δρομολόγιο Ηράκλειο – Λάρνακα, η Marketing Director της TUS Airways κυρία Κική Χάιδα επεσήμανε στην χθεσινή εκδήλωση αναγγελίας των νέων δρομολογίων ότι στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας θα προστεθούν κι άλλοι ελληνικοί προορισμοί. Τον χειμώνα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η TUS θα συνδέει επίσης το Τελ Αβίβ με τη Λάρνακα και το Ντίσελντορφ.

Δείτε επίσης:  Καιρός 7/4: Άστατος με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη – Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση

Σε ό,τι αφορά το θερινό πρόγραμμα της TUS, η α’ φάση ανάπτυξης περιλαμβάνει δρομολόγια προς 3 ελληνικούς προορισμούς, την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πρέβεζα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Ηράκλειο, το Παρίσι και το Τελ Αβίβ, καθώς και από την Πάφο προς το Τελ Αβίβ. Παράλληλα, θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Αθήνα, την Πρέβεζα, το Ηράκλειο Κρήτης και το Ντίσελντορφ.

«Η TUS αναμένεται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του θερινού προγράμματός της να προσθέσει κι άλλους προορισμούς στην Ελλάδα», επεσήμανε στη σχετική συνέντευξη Τύπου η Κ. Χάιδα, υπογραμμίζοντας ότι τη φετινή τουριστική σεζόν η εταιρεία «πέταξε» σε 5 ελληνικούς προορισμούς, με τα δρομολόγια να διαρκούν μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, χάρη στην ισχυρή ζήτηση. «Η εταιρεία κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να αναπτυχθεί σημαντικά και να προσθέσει 4 Airbus στον στόλο της. Στόχος μας είναι να εντάξουμε νέα δρομολόγια προς δημοφιλείς προορισμούς από την Κύπρο και το Ισραήλ», προσέθεσε. Αφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθεί μελλοντικά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ στο πρόγραμμα της εταιρείας, ενώ τόνισε ότι το θερινό δρομολόγιο Τελ Αβίβ – Πρέβεζα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο στις αγορές της Κύπρου και του Ισραήλ.

The post Έναρξη δρομολογίων Αθήνα – Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...