Virgin Atlantic: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις εργασίας από άντρες μετά την απόφαση της αλλαγής του ενδυματολογικού κώδικα για το πλήρωμα

Η Virgin Atlantic, η αεροπορική εταιρεία που καινοτόμησε επιτρέποντας στο προσωπικό της να φοράει φούστες ή παντελόνια ανεξαρτήτως φύλου, κατάφερε με αυτή την απόφαση να διπλασιαστούν οι αιτήσεις εργασίας!
Η Virgin Atlantic προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση καθώς επέτρεψε στο ανδρικό της πλήρωμα να φοράει φούστα, απόφαση που οδήγησε στον διπλασιασμό των αιτήσεων εργασίας! Οι αιτήσεις εργασίας της Virgin Atlantic έχουν διπλασιαστεί από τότε που η αεροπορική εταιρεία άλλαξε τον ενδυματολογικό της κώδικα και επέτρεψε στους άνδρες του πληρώματος να φορούν φούστα αν το επιθυμούν.

Ο Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση 100% στους υποψηφίους αφού κατέρριξε το στερεότυπο το προσωπικό να φοράει στολές ανάλογα με το φύλο τους.

Εκτός από το ότι επιτρέπεται πλέον στο ανδρικό προσωπικό να φορά φούστες και γυναικεία παντελόνια, αφαιρέθηκε η αναγκαιότηρα του πληρώματος καμπίνας να φορά μακιγιάζ και άρθηκε η απαγόρευση τατουάζ.

Virgin Atlantic: «Δείτε τον κόσμο διαφορετικά»
Ακόμη, οι αντωνυμίες με ουδέτερο φύλο εισήχθησαν ως μέρος της εκστρατείας της Virgin Atlantic: «Δείτε τον κόσμο διαφορετικά».

Δείτε επίσης:  Κέρκυρα: Η ομίχλη έφερε προβλήματα στις πτήσεις

Ο κ. Weiss είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην ιστορικά πιο συντηρητική βιομηχανία ήταν μια «τεράστια» βοήθεια καθώς οι αεροπορικές εταιρείες παλεύουν με μια φιλόδοξη αγορά εργασίας.

«Είδαμε μια αύξηση 100% στους αιτούντες μετά την καμπάνια Δείτε τον κόσμο διαφορετικά», ανέφερε στην Telegraph, στην εναρκτήρια πτήση της Virgin Atlantic από το Χίθροου στην Τάμπα.

Σε αντίθεση με πολλούς από τους αντιπάλους της, ο κ. Weiss είπε ότι η Virgin δεν δυσκολευόταν να καλύψει τις κενές θέσεις αφού αναγκάστηκε σε ριζικά μέτρα μείωσης του κόστους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αλλαγές στον τομέα των αερομεταφορών
Ο τομέας των αερομεταφορών κατηγορήθηκε από τους υπουργούς ότι δεν κατάφερε να «προετοιμαστεί» ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Η πρώτη πλήρης καλοκαιρινή σεζόν από το 2019 στιγματίστηκε από ακυρώσεις, αναστάτωση και χαοτικές σκηνές στα αεροδρόμια, καθώς τα αφεντικά παραπονέθηκαν για την έλλειψη προσωπικού.

Δείτε επίσης:  Reine: “Κυνηγώντας” το βόρειο σέλας στο ομορφότερο νορβηγικό χωριό! Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Οι ελλείψεις προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο επαναλήφθηκαν μεταξύ των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών στην ήπειρο. Έχοντας απολυθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλά πληρώματα καμπίνας και εδάφους άλλαξαν δουλειά και προτίμησαν να μην επιστρέψουν όταν χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον Covid.

Τα αιτήματα για προσθήκη εργαζομένων στις αερομεταφορές στη λίστα με τις ελλείψεις επαγγελμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσαν στο κενό στο Westminster νωρίτερα αυτό το έτος. Ωστόσο, τα αφεντικά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι το σύστημα βίζας θα αλλάξει για να επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών της ΕΕ να καλύψει τις ελλείψεις εργαζομένων.

Δείτε επίσης:  Δημητσάνα: Ο πέτρινος value for money ξενώνας με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη διακριτική πολυτέλεια

Ο κ. Weiss πρόσθεσε: «Όταν έχουμε 10 αιτούντες για κάθε δουλειά – είμαστε σε πολύ καλή θέση».
«Οι πιλότοι μικρών αποστάσεων θέλουν να είναι πιλότοι μεγάλων αποστάσεων. Και οι πιλότοι μεγάλων αποστάσεων θέλουν να είναι πιλότοι της Virgin Atlantic», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης

The post Virgin Atlantic: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις εργασίας από άντρες μετά την απόφαση της αλλαγής του ενδυματολογικού κώδικα για το πλήρωμα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...