Πώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να κερδίσουν τη μάχη στον «κυβερνοχώρο» απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Στη μάχη για τον κυβερνοχώρο και τον τρόπο με τον οποίο οι αντίπαλοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλάζουν διαρκώς τις μεθόδους τους και προσπαθούν να χακάρουν τα συστήματα της χώρας αναφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη, ανώτατος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής.

«Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει με τη σειρά τους να συνεχίσουν να αλλάζουν τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τους χάκερ από χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα — και να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα για να το κάνουν», ανέφερε ο Ντέιβιντ Λούμπερ αναπληρωτής διευθυντής για τη διεύθυνση κυβερνοασφάλειας της NSA σε πάνελ κατά τη διάρκεια του CyberCon του C4ISRNET.

Δείτε επίσης:  Εκπληκτική εικόνα της Γης από τον ISS: Φωτεινό πεδίο διατρέχει τον ουρανό πάνω από τον Ινδικό ωκεανό - Δείτε βίντεο

«Ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε αυτήν την κλήση αυτή τη στιγμή, ο τομέας του κυβερνοχώρου αλλάζει. Κυκλοφορείται νέο κακόβουλο λογισμικό, ανακαλύπτονται νέα τρωτά σημεία και οι αντίπαλοι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα τρωτά σημεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στα κρίσιμα όπως είναι παραδείγματος χάρη το Υπουργείο Άμυνας και άλλα συστήματα εθνικής ασφάλειας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα, ο Ντέιβιντ Λούμπερ είπε ότι το Κέντρο Συνεργασίας για την Κυβερνοασφάλεια της NSA αναπτύσσει αναλυτικά στοιχεία που τη βοηθούν να εξετάσει τόσο τα κυβερνητικά σήματα που συλλέγονται στο εξωτερικό όσο και αυτά που έχουν εντοπίσει οι αναλυτές του κλάδου. «Με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα τις τεχνικές των αντιπάλων μας και στη συνέχεια να αναπτύξουμε, από κοινού, μεθόδους για να εμποδίσουμε τις δραστηριότητές τους», είπε ο Λούμπερ.

Δείτε επίσης:  Η NASA «έδωσε» την πρώτη teaser εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb

Η NSA έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 οδηγίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τα τελευταία δύο χρόνια σε μία προσπάθεια να μοιραστεί πληροφορίες για τις απειλές με την αμυντική βιομηχανία και άλλους οργανισμούς. Ορισμένες από αυτές τις οδηγίες έχουν φτάσει στο σημείο να επισημαίνουν συγκεκριμένα κομμάτια κακόβουλου λογισμικού ή τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες που χρησιμοποιούν Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ για να προσπαθήσουν να εισέλθουν σε ευαίσθητα δίκτυα και υποδομές, καθώς και άλλα σημεία που τους αρέσει να εκμεταλλεύονται.

Από την πλευρά του ο υποναύαρχος, Μάικ, επικεφαλής της Διοίκησης Κυβερνοασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, είπε κατά τη διάρκεια του ίδιου πάνελ ότι ενώ ο ανταγωνισμός για την πρόσληψη επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας με ζήτηση είναι σκληρός, η αποστολή της υπηρεσίας του και ο ενθουσιασμός που γεννά βοηθούν να γίνει ανταγωνιστική.

Δείτε επίσης:  Για νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων μετά τις εξελίξεις στο ουκρανικό προειδοποιεί η Βρετανία

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...