Φιλιππίνες: Η κόρη του Ντουτέρτε υποβάλλει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία

Η μεγαλύτερη κόρη του ηγέτη των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, κατέθεσε την υποψηφιότητά της για την αντιπροεδρία της χώρας, ανακοίνωσε η επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών, δίνοντας τέλος στη σεναριολογία μηνών γύρω από τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2022.

Η εφορευτική επιτροπή (COMELEC) ανέφερε στην ιστοσελίδα της στο Facebook ότι η υποψήφια για την αντιπροεδρία με το κόμμα Lakas-CMD απέσυρε την υποψηφιότητά της και ότι αντικαθίσταται από τη Σάρα Ντουτέρτε-Κάρπιο.

Τα έγγραφα αντικατάστασης κατατέθηκαν από εκπρόσωπο, σύμφωνα με την COMELEC.

Εκπρόσωπος της 43χρονης Ντουτέρτε-Κάρπιο επιβεβαίωσε την κατάθεση της υποψηφιότητας και είπε ότι η ίδια θα κάνει σύντομα δημόσια δήλωση.

Δείτε επίσης:  Μετάλλαξη Όμικρον: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ – Τι θα κάνει από εδώ και πέρα με PCR, rapid και self test

Η απόφαση της Ντουτέρτε-Κάρπιο να κυνηγήσει το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στη χώρα αποτελεί έκπληξη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διατηρούσε προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ως (υποθετική) υποψήφια για την προεδρία.

Ο 76χρονος πατέρας της Ντουτέρτε-Κάρπιο δεν επιτρέπεται βάσει του Συντάγματος να επιδιώξει την εκλογή του για δεύτερη εξαετή θητεία. Ο ίδιος ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό 110 εκατ. ανθρώπων θα διεξαχθούν εκλογές τον Μάιο του 2022 για την ανάδειξη του προέδρου, των κυβερνητών, των δημάρχων και τοπικών αξιωματούχων.

Πηγή

Μοιράσου το...