Το άγνωστο χωριό της Ορεινής Λακωνίας – Ένα πραγματικό στολίδι του Πάρνωνα

Καλά “κρυμμένο” στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα πρόκειται για ένα χωριό όμορφο και γραφικό, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστό. Ο λόγος για Τζίτζινα ή Πολύδροσο Λακωνίας.

Τζίτζινα χωριό Λακωνίας με υπέροχα πέτρινα σπίτια

Χρειάζεται λιγότερο από 3 ώρες (με αφετηρία την Αθήνα) για να δραπετεύσετε από τα τείχη και τη βουή της πόλης έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, επιλέγοντας τον Πάρνωνα Λακωνίας. Εκεί ένα κουκλίστικο ορεινό χωριότα Τζίτζινα, αποκαλύπτονται σαν όνειρο ανάμεσα στις ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 1.000 μ.

Τζίτζινα χωριό Λακωνίας με υπέροχα πέτρινα σπίτια και πλούσια βλάστηση

Η ηρεμία του τοπίου και ο καθαρός αέρας ξεκουράζουν τον επισκέπτη που απολαμβάνει το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων και το κελάρυσμα των νερών. Και μπορεί το χειμώνα σχεδόν να ερημώνει το χωριό, αφού είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που θα συναντήσετε, καθώς οι κάτοικοί του μετεγκαθίστανται στο ημιορεινό χωριό Γκοριτσά.

Δείτε επίσης:  Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας – Το πυκνό χιόνι δημιούργησε υπέροχες εικόνες στην Ελλάδα! (βίντεο)
Τζίτζινα χωριό Λακωνίας με πανέμορφη πλατεία

Ένα ορεινό χωριό… χάρμα οφθαλμών

Κρυμμένο μέσα στα έλατα σε μια χαράδρα, με όμορφα πέτρινα σπίτια­ αμφιθεα­τρικά χτισμένα σε τρεις πλαγιές, δύο μικρά ποτάμια να το διασχίζουν και τρία πέτρινα γεφύρια να ενώνουν τις γειτονιές του, το χωριό Τζίτζινα είναι από τα ομορφότερα του Πάρνωνα.

Τζίτζινα χωριό Λακωνίας με υπέροχα πέτρινα σπίτια κατά μήκος του

Στην εκδρομή σας εδώ σημασία έχει η φύση και η επαφή μαζί της, η ηρεμία και η απόλαυση του εκπληκτικού καταπράσινου τοπίου. Περπατήστε στα λιθόστρωτα σοκάκια για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική σε σπίτια, γεφύρια και πλατείες, κι αν θέλετε, συνεχίστε για πεζοπορία, ακολουθώντας ένα από τα εννέα σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν μέσα από το χωριό.

Δείτε επίσης:  7 ονειρεμένα ελληνικά χωριά για υπέροχες φθινοπωρινές εκδρομές!
Η πανοραμική θέα από τα Τζίτζινα χωριό Λακωνίας είναι μοναδική

Η κορυφή του Πάρνωνα, η Μεγάλη Τούρλα, σε υψόμετρο 1.942 μ. προκαλεί τους πιο μυημένους να διασχίσουν το πανέμορφο φαράγγι για να τη συναντήσουν. Όσο για τους λάτρεις της ποδηλασίας βουνού, θα βρουν τον παράδεισό τους στις δύο σηματοδοτημένες διαδρομές των 38 χλμ. και 48 χλμ., ανάμεσα σε πυκνά δάση πεύκης και ελάτης.

Στο βίντεο θα δείτε το χωριό από ψηλά!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Δείτε επίσης:  Cyprus Airways – προσφορά: 173.000 θέσεις με έκπτωση 40%

The post Το άγνωστο χωριό της Ορεινής Λακωνίας – Ένα πραγματικό στολίδι του Πάρνωνα appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...