Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση στην έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Απορρίπτει ως μη ρεαλιστικές, η Τουρκία, τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκφράζονται στην έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της χώρας και αναφέροντα στην επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της.

 Η έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα στην Ολομέλεια προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας που κάνει επίσης λόγο για  «στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό» που  «δεν ωφελούν».

«Ενώ η ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της ΕΕ μέσω αμοιβαίων προσπαθειών είναι εμφανής, δεν αποδεχόμαστε και απορρίπτουμε τις προκατειλημμένες και μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις του ΕΚ στην έκθεση, το οποίο αγνοεί αυτή την ανάγκη με μια ρηχή και χωρίς οράματα προσέγγιση”, αναφέρεται  συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε  το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας

Δείτε επίσης:  Γερμανία: Έρχεται καραντίνα για τους Βρετανούς;

«Η πρωταρχική μας προσδοκία από το ΕΚ , συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι να μην καταστεί εργαλείο στην ατζέντα στενόμυαλων κύκλων και να επιδείξει μια ενθαρρυντική στάση έναντι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ προκειμένου να αναβιώσει τη διαδικασία ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, το ΕΚ έχει λάβει μέχρι στιγμής αντίθετη στάση. Αυτή η στάση του ΕΚ, που ανέχεται ακόμη και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων να φωλιάζουν στο ΕΚ και να κάνουν τρομοκρατική προπαγάνδα, δεν προκαλεί έκπληξη. Έτσι, το ΕΚ έχει χάσει τόσο την αξιοπιστία του στα μάτια του τουρκικού κοινού.

Επομένως, οι αβάσιμες απόψεις στην έκθεση για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με τη χώρα μας και οι στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό δεν μας ωφελούν»

Δείτε επίσης:  Νέο μπλόκο της Τουρκίας στην επιχείρηση «Ειρήνη»: Δεν επέτρεψε σε πεζοναύτες της Ε.Ε. να ελέγξουν δύο πλοία με προορισμό την Λιβύη

Πηγή

Μοιράσου το...