Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA για τη διακοπή στο Βραζιλία – Αργεντινή

Η COMMEBOL τόνισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση βαθμών, θεωρώντας τη FIFA υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του ματς.

Ο κανονισμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προβλέπει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των ομοσπονδιών που συμμετέχουν σε αγώνες που δεν παίζονται ή διακόπτονται οριστικά, εκτός από τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας που αναγνωρίζει η ίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η πειθαρχική επιτροπή της μπορεί επίσης να διατάξει την επανάληψη του αγώνα».

Υπάρχει βέβαια περίπτωση εξαίρεσης για «ανωτέρα βία, μένει όμως να φανεί αν τα όσα συνέβησαν στο Σάο Πάολο εμπίπτουν στην περίπτωση αυτή. Η Αργεντινή μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων πήγε στα αποδυτήρια, αρνούμενη να συνεχίσει. Επ αυτού ο κανονισμός σχετικά αναφέρει:

«Εάν μια ομοσπονδία αποσυρθεί, εάν ένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί ή εάν διακοπεί οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA θα αποφασίσει κατά την κρίση της τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που ένας αγώνας δεν παίζεται ή αν διακόπτεται οριστικά λόγω ανωτέρας βίας, η FIFA μπορεί να διατάξει την επανάληψή του.

Δείτε επίσης:  Ανακοίνωσε Φαλ ο Ολυμπιακός

Εάν την τρίτη ημέρα μετά την διακοπή, ο αγώνας που έχει διακοπεί δεν έχει παιχτεί ακόμη, τα έξοδα που πραγματοποιεί η φιλοξενούμενη ομοσπονδία θα μοιραστούν εξίσου και στις δύο ομοσπονδίες. Η FIFA θα μπορεί να υιοθετήσει όλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα σχετικά με την επανάληψη του αγώνα».

Η πειθαρχική Επιτροπή της FIFA είναι πιθανό να τιμωρήσει τη «Σελεσάο» με αφαίρεση 3 βαθμών, δίνοντάς τους στην Αργεντινή.

The post Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA για τη διακοπή στο Βραζιλία – Αργεντινή appeared first on in2sports.

Μοιράσου το...