Τεχνολογία της NASA φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πέντε λεπτά

Μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τη NASA και χρησιμοποιείται για χρήση στο διάστημα, θα μπορούσε να βοηθήσει στην γρήγορη παροχή ρυθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτή πετυχαίνει πέντε φορές πιο γρήγορη φόρτιση, γεγονός που εάν αυτό εφαρμοστεί αποτελεσματικά στις υποδομές φόρτισης, θα λύσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροκίνηση.

Με δεδομένο ότι η πλήρωση ενός αυτοκινήτου με βενζίνη ή πετρέλαιο διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, σήμερα στους σταθμούς φόρτισης ο πιο γρήγορος ταχυφορτιστής χρειάζεται είκοσι και πλέον λεπτά για να φορτίσει στο 80% ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Φυσικά υπάρχουν και οι «αργοί» ταχυφορτιστές που για να μπορέσουν να φορτίσουν ένα όχημα θέλουν 2-3 ώρες.

Δείτε επίσης:  Χωρίς φρένο ο κορονοϊός: 2.570 νέα κρούσματα και 51 θάνατοι – Στους 506 οι διασωληνωμένοι, πάνω από 500 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία

Σε περίπτωση που υπάρξουν ταχυφορτιστές με την τεχνογνωσία της NASA αυτόματα θα μειώνονταν οι χρόνοι φόρτισης ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία στους αυτοκινητόδρομους. Από την άλλη θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των σημείων εκείνων πάνω σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπου κατά τη διάρκεια της φόρτισης ένας οδηγός θα πρέπει να περιμένει πολλές φορές τη φόρτιση άλλων αυτοκινήτων που βρίσκονται μπροστά του. Αυτή η γρήγορη φόρτιση μπορεί να μειώσει την ανάγκη για υποδομή φόρτισης στο σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι η δημόσια υπηρεσία χρέωσης θα είναι ανταγωνιστική ως προς το κομμάτι της χρέωσης και ευρέως διαθέσιμη.

Από πού λοιπόν προέρχεται αυτή η λύση; Κυριολεκτικά από το διάστημα. Πριν από λίγο καιρό, οι μηχανικοί της εθνικής διαστημικής υπηρεσίας της Αμερικής NASA ανέπτυξαν μια τεχνολογία για χρήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Είναι μια πολύπλοκη τεχνική ψύξης που βοηθά ορισμένα ηλεκτρικά συστήματα στο διάστημα να διατηρούν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας. Σε αυτά τα επίπεδα θερμοκρασίας, τα ηλεκτρικά συστήματα μπορούν να αποδώσουν σχεδόν πενταπλάσιο ηλεκτρικό ρεύμα σε σύγκριση με τους πιο προηγμένους φορτιστές EV. Η τεχνολογία που ονομάζεται «Subcooled flow boiling» μπορεί να ψύχει καλώδια που φέρουν υψηλά φορτία, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να διευκολύνουν μια ταχύτερη ροή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τον κίνδυνο υπερθέρμανσης των εξαρτημάτων.

Δείτε επίσης:  Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Νίσυρου και Τήλου

Η NASA ανέπτυξε αυτή την τεχνική για να παρέχει γρήγορη ενέργεια, ειδικά όταν προγραμματίζει μακρινές αποστολές, όπως για παράδειγμα στον Άρη. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων θα είχε ως αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φόρτιση ενός οχήματος και μπορεί να άρει ένα από τα βασικά εμπόδια στην ηλεκτροκίνηση, δίνοντας επιπλέον κίνητρο για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Source

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email