Τα καλά στοιχεία απασχόλησης οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street την Πέμπτη

σταθερό θετικό momentum στην αγορά..

σταθερό θετικό momentum στην αγορά..

Τα καλά στοιχεία απασχόλησης και ανάπτυξης στις ΗΠΑ οδήγησαν σε κέρδη δύο εκ των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street την Πέμπτη.

Παράλληλα, κατά 6,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη -σε ευθυγράμμιση με την πρώτη εκτίμηση. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική οικονομία έτρεξε με 4,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Επιπλέον, ο δείκτης για τις προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης (PCE) – που είναι η μέτρηση του πληθωρισμού που προτιμά η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed)- έκανε άλμα κατά 3,7%. Εξαιρουμένων των τιμών της διατροφής και της Ενέργειας ήταν 2,5% υψηλότερα.

Δείτε επίσης:  Μολδαβία: Και η Ελλάδα συμμετείχε στην δωρεά ύψους 695 εκατ. ευρώ

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,41% ή 141 μονάδες στις 34.464, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,12% στις 4,200 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,01% στις 13.736 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 17 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Boeing,  Honeywell, Walgreens Boots Alliance, ενώ των απωλειών εκείνες των Procter & Gamble, Salesforce, Merck. Ειδικότερα, στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (+3,9%) και Honeywell International (+3,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Procter & Gamble (-1,6%) και Merck & Co (-1,5%).

«Η χρηματιστηριακή αγορά παραμένει σε «ήρεμα νερά» καθώς οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας», σχολίασε ο Mark Ηackett της Nationwide. «Οι ήπιες διακυμάνσεις και ο χαμηλός όγκος συναλλαγών θα χαρακτηρίζουν τις συνεδριάσεις μέχρι την αργία της 31ης Μαίου».

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε υψηλό αντίστοιχο του Οκτωβρίου 2018, καθώς ενισχύθηκε 1% στα 66,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.898 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,60% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,1 έναντι του ευρώ στο 1,2202 δολ.

The post Τα καλά στοιχεία απασχόλησης οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street την Πέμπτη appeared first on economico.gr | Ειδήσεις | Νέα | Επικαιρότητα.

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email