Τα αυστηρότερα μέτρα μείωσαν έως και 54% την κίνηση στους δρόμους

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό μείωσης και ακολουθεί η λεωφόρος Βουλιαγμένης.

Μεγάλη μείωση στην κίνηση των οχημάτων προκάλεσαν τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊου στην Αττική.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας Αττικής στις κεντρικές οδικές αρτηρίες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου όποτε και εφαρμόστηκαν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά μείωσης της κυκλοφορίας οχημάτων τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο 54%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ  της Περιφέρειας Αττικής και προέρχονται από 1.000 αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, προκύπτει ότι η κυκλοφορία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, μετά τον περιορισμό μετακίνησης στα όρια του Δήμου, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%.

Δείτε επίσης:  Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη μείωση είναι:

Λ. Ποσειδώνος -54,1 %

Λ. Βουλιαγμένης -32,6%

Λ. Συγγρού -31,4%

Λ. Κηφισίας-26,5%

Λ. Μεσογείων-25,4%

Λ. Κηφισού -21,5%

Με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα και την ενημέρωση που είχε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι οι πολίτες προχώρησαν στην πιστή τήρηση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων κατά τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι η  υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, κάτι το οποίο καταγράφεται και από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των  κρουσμάτων. Τα στοιχεία που συλλέγει η Περιφέρεια Αττικής και αφορούν στα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για εμάς και όλους τους αρμόδιους φορείς με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Δείτε επίσης:  Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Το σκληρό lockdown διπλασίασε την κίνηση στους δρόμους!
Υψηλές οι τιμές στα καύσιμα παρά το… lockdown
Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

The post Τα αυστηρότερα μέτρα μείωσαν έως και 54% την κίνηση στους δρόμους appeared first on NewsAuto.gr.

Please follow and like us:
Pin Share
Μοιράσου το...
RSS
Follow by Email