Τέλος οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια του Παρισιού

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Παρισιού ψήφισαν υπέρ της άρσης της προειδοποίησής τους για απεργία αφού πέτυχαν μισθολογικές αυξήσεις εκ μέρους της διεύθυνσης των αεροδρομίων.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ, επικύρωσαν μια συμφωνία που προβλέπει γενική αύξηση κατά 3% για όλους τους εργαζομένους του Oμίλου Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP), διαχειριστή των αερολιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και την εξίσωση των αποδοχών περίπου 1.800 μισθωτών, των οποίων οι αμοιβές είναι κατώτερες από το επίπεδο αναφοράς του 2019, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν από το συνδικάτο CGT.

Το 2021, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ADP είχαν δεχθεί να μειωθούν οι μισθοί τους για να μπορέσει η επιχείρηση να αντέξει την κρίση της Covid-19.

Δείτε επίσης:  Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» με χιόνια και καταιγίδες

Ο όμιλος προχώρησε επίσης σε ένα σχέδιο εθελουσίων αποχωρήσεων και δεσμεύθηκε ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα μόλις αρθούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Όμως μερικά δρομολόγια έχουν ήδη ξεπεράσει το επίπεδο δραστηριότητας του 2019, ιδιαίτερα τα εποχικά προς τη νότια Ευρώπη. Και ο όμιλος ADP προβλέπει πως θα έχει κέρδος ήδη από φέτος, αφού από το 2020 και το 2021 έχασε πάνω από 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η προειδοποίηση για απεργία στον ADP θα αρθεί επισήμως σήμερα στις 18:00 (τοπική ώρα) διευκρίνισε ο αξιωματούχος του συνδικάτου CGT Ντανιέλ Μπερτόν.

Αύριο και μεθαύριο είναι στη Γαλλία το πρώτο σαββατοκύριακο των μαζικών αναχωρήσεων για τις θερινές διακοπές.

Δείτε επίσης:  Skyscanner: Απίθανη προσφορά για Βαρκελώνη– Πετάξτε μόλις με €59 στην πανέμορφη ισπανική πόλη!

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

The post Τέλος οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια του Παρισιού appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...