Σχολεία: Επιστροφή στις 10 Ιανουαρίου με τρία self test – Τι ισχύει για εκπαιδευτικούς και κρούσματα

Σχολεία: Με τρία self test επιστρέφουν στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου οι μαθητές. Επιστρέφουν στο καθεστώς των δυο αυτοδιαγνωστικών ελέγχων μετά από μια εβδομάδα. Τι θα ισχύει σε περίπτωση κρούσματος.

Όπως αποφασίστηκε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία. Από την επόμενη εβδομάδα, από τις 17 Ιανουαρίου κι έπειτα δηλαδή, τα self test που θα υποχρεώνονται να κάνουν οι μαθητές θα γίνουν και πάλι δυο, όπως ίσχυσε μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση που υπάρχει θετικό κρούσμα σε μαθητή, όλα τα παιδιά της τάξης του θα υποβάλλονται σε self test καθημερινά. Θα γίνονται, δηλαδή, πέντε την εβδομάδα. Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα πέντε ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test.

Δείτε επίσης:  Παναθηναϊκός: Γεμάτος προβλήματα ενόψει ΑΕΚ

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα της επιστροφής στις αίθουσες, θα κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι. Οι μη εμβολιασμένοι, ούτως ή άλλως, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Πηγή

Μοιράσου το...