Συρράκο: Ταξίδι στο πανέμορφο ηπειρώτικο χωριό χτισμένο στη σκιά του βουνού…

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές… χωριά, πόλεις, βουνά, παραλίες άπειρες οι επιλογές για όλα τα γούστα και για κάθε εποχή του χρόνου. Μπορεί τώρα να απαγορεύεται να πάμε αλλά είναι όμορφο να ταξιδεύουμε έστω και νοερά και να κάνουμε σχέδια!

Γι αυτό σκεφτήκαμε να ταξιδέψουμε σε ένα ορεινό γραφικό χωριό στη σκιά του βουνού που είναι πανέμορφο και ιδανικος προορισμός για κάθε στιγμή!

Όποια περιοχή και να επισκεφθείτε βέβαια, όποιο χωριό της Ηπείρου, θα μείνετε μαγεμένοι από την απαράμιλλη ομορφιά τους. Με ξεχωριστή παραδοσιακή αρχιτεκτονική, λιθόκτιστα σπιτάκια, πλακόστρωτα σοκάκια, τοξωτά γεφύρια και φυσικά τοπία που εναλλάσονται, μαγεύουν τον επισκέπτη και τον καλούν να ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Δείτε επίσης:  AstraZeneca - Johnson & Johnson: Τι γνωρίζουμε για τις θρομβώσεις που σχετίζονται με τα δυο εμβόλια

Ανάμεσα σε αυτά και το γραφικό Συρράκο, το οποίο απλώνεται σε μία πλαγιά του όρους Λάκμος, πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, παραπόταμου του Καλαρρύτικου.

“Βολτάρουμε” λοιπόν στο χωριό μέσα από όμορφες φωτογραφίες και βάζουμε στα πλάνα όμορφους προορισμούς μετά το lockdown.

Συρράκο, Ιωάννινα

Χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά του όρους Λάκμος, έτσι ώστε να προστατεύει τους κατοίκους του από εχθρούς στο παρελθόν, σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, το Συρράκο, μαζί με τους γειτονικούς Καλαρρύτες από τους οποίους το χωρίζει ένα ποτάμι, διατηρούν την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική. 

Αυτό σημαίνει πετρόχτιστα σπίτια, γραφικά μονοπάτια, στέγες από σχιστόλιθο, απουσία αυτοκινήτων μέσα στο χωριό και πανέμορφα παλιά σπίτια που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία γι’ αυτούς που αναζητούν την παράδοση σε κάθε τους δραστηριότητα.

Δείτε επίσης:  Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Ο Πακιστανός που σκότωσε την 17χρονη είχε υποβάλει αίτημα ασύλου
Συρράκο, Ιωάννινα
Συρράκο, Ιωάννινα

Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα Ζαγοροχώρια. Σήμα κατατεθέν του είναι το παλιό πέτρινο, τριώροφο σχολείο του χωριού αποτελεί ορόσημο, ενώ η πλούσια ιστορία του και η εξέχουσα θέση του στο πέρασμα των αιώνων είναι εμφανή. 

Συρράκο σοκάκια

Θα μαγευθείτε από τα ειδυλλιακά τοπία του ποταμού Άραχθου, ο οποίος προσφέρεται και για rafting για τους λάτρεις του είδους. Τις εντυπώσεις κλέβουν, επίσης, το υπέροχο καταπράσινο σκηνικό με τα τρεχούμενα νερά και τα γεφύρια, χωρίς αυτοκίνητα. Φτάνοντας στο χωριό μην διστάσετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα σημείο στην Πύλη του χωριού και να ακολουθήσετε το πέτρινο φιδίσιο μονοπάτι, που θα σας οδηγήσει απευθείας στον παράδεισο!

Δείτε επίσης:  Ουκρανία: Πάνω από 3.000 παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ντονμπάς σε 48 ώρες
Συρράκο πανοραμική
Συρράκο πετρόκτιστα σπίτια
 Συρράκο, πανοραμική θέα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

The post Συρράκο: Ταξίδι στο πανέμορφο ηπειρώτικο χωριό χτισμένο στη σκιά του βουνού… appeared first on Travelstyle.

Source

Μοιράσου το...