Σι Τζινπίνγκ: Βίντεο που «τραβάει το αυτί» στον Τριντό για τη διαρροή ιδιωτικής τους συζήτησης στους G20

Ένα έντονο τετ α τετ είχαν ο Σι Τζινπίνγκ και ο Τζάστιν Τριντό στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, αφού ο πρώτος ενοχλήθηκε έντονα από το γεγονός ότι ο Καναδός πρωθυπουργός διέρρευσε στις εφημερίδες μέρος της ιδιωτικής τους συζήτησης.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο Κινέζος πρόεδρος, ερχόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τριντό, τον επέκρινε προσωπικά, με τον διάλογό τους να καταγράφεται από την καναδική τηλεόραση.

«Όλα όσα συζητήσαμε χθες διέρρευσαν στις εφημερίδες. Αυτό είναι ανάρμοστο και δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο συμφωνήσαμε να γίνει η συζήτησή μας», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ. Σημείωσε επίσης ότι ο διάλογος πρέπει να είναι ειλικρινής. «Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να πούμε πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό», συνέχισε ο Κινέζος ηγέτης.

Δείτε επίσης:  Ξεκινά στην Ελλάδα η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού – Στα νοσοκομεία “Αττικόν” και ‘Σωτηρία” οι δοκιμές

Από την πλευρά του, ο Τριντό αφού άκουσε τον Σι, του απάντησε πως «στον Καναδά πιστεύουν στον ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά μαζί, αλλά θα υπάρχουν πράγματα στα οποία θα διαφωνούμε».

«Ας δημιουργήσουμε πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες», είπε ο Σι Τζινπίνγκ, έσφιξε το χέρι του Τριντό και αποχώρησε.

Πηγή

Μοιράσου το...