Σενάριο «πτώσης» του Πούτιν με ατύχημα, δηλητηρίαση ή ξαφνική ασθένεια παρουσιάζει το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Σενάριο «πτώσης» του Βλαντιμίρ Πούτιν από την εξουσία της Ρωσίας, παρουσίάζει με σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας στο Facebook η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αυτό στη Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται μια ομάδα ισχυρών προσωπικοτήτων προερχόμενων από την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ, η οποία έχει σαν στόχο να καθαιρέσει τον Πούτιν «το συντομότερο δυνατό» και να ανακτήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, οι οποίοι καταστράφηκαν λόγω των κυρώσεων που επέφερε η εισβολή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, η ρωσική αυτή ελίτ φέρεται να έχει ήδη βρει και τον διάδοχο του Πούτιν στην εξουσία, στο πρόσωπο του διευθυντή της FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοβ, ο οποίος όπως γράφεται « έχει πέσει στη δυσμένεια του Ρώσου προέδρου εξαιτίας των λανθασμένων εκτιμήσεων που έχει κάνει για την κατάσταση του πληθυσμού και τη δυναμική του στρατού της Ουκρανίας».

Δείτε επίσης:  Κίεβο: Σχεδόν 20.000 ξένοι εθελοντές θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών

Ο Μπόρτνικοφ και κάποιοι άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ εξετάζουν διάφορες επιλογές για να απομακρύνουν τον Πούτιν από την εξουσία. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται η δηλητηρίαση, η ξαφνική ασθένεια ή οποιαδήποτε άλλη «σύμπτωση».

«Είναι πιθανό αυτές οι διαδικασίες να συνδέονται με το πρόσφατο «άδειασμα» που σημειώθηκε στις θέσεις των τσετσενικών μονάδων στο βόρειο τμήμα του Κιέβου», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. «Οι πληροφορίες προήλθαν από τη ρωσική πλευρά. Πιθανώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία της FSB προσπαθεί να αποδυναμώσει την επιρροή του Καντίροφ» συμπλήρωσε η υπηρεσία πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως «οι Ρώσοι στέλνουν νέα ομάδα μισθοφόρων τρομοκρατών, με στόχο να εξαλείψουν την ηγεσία της χώρας».

Δείτε επίσης:  Moskva: Η Ρωσία δίνει απολογισμό με έναν νεκρό και 27 αγνοούμενους στο ναυάγιο

Στη σχετική δημοσίευση, αναφέρεται πως ομάδα που έχει συγκροτηθεί από τον στενό φίλο του Πούτιν και ιδιοκτήτη της επίλεκτης ομάδας «Βάγκνερ», Γεβγένι Πριγκόζιν, έχει ξεκινήσει να φτάνει στην Ουκρανία, με στόχο να «εκτελέσει» τον Ζελένσκι, τον επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, Αντρέι Γέρμακ και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίχαλ.

Πηγή

Μοιράσου το...