Ρομπότ… φτιάχνουν τηγανητές πατάτες στην Καλιφόρνια! – Και το κάνουν πιο γρήγορα από τον άνθρωπο

Το Flippy 2, κατευθυνόμενο από κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη, βγάζει κατεψυγμένες τηγανιτές πατάτες και άλλα τρόφιμα από την κατάψυξη, τα βυθίζει σε καυτό λάδι και μετά εναποθέτει το έτοιμο για σερβίρισμα προϊόν σε ένα δίσκο

Η εποχή που τα ρομπότ θα έχουν αναλάβει κάθε χειρονακτική εργασία, σε όλα τα επίπεδα και τα επαγγέλματα, δεν είναι τόσο μακριά, όσο νομίζουμε.

Η εταιρεία Miso Robotics Inc δημιούργησε ρομπότ, τα οποία τηγανίζουν πατάτες και πολλά άλλα φαγητά που καταναλώνονται σε καταστήματα φαστ φουντ και μάλιστα το κάνουν πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, μειώνοντας τον χρόνο παράδοσης του πιάτου και βέβαια το κόστος για την εκάστοτε εταιρεία.

Δείτε επίσης:  Bluesky Social: Η νέα αντί... Twitter πλατφόρμα του Ντόρσεϊ - Έτσι θα «χτυπήσει» τον Ίλον Μασκ

Το ρομπότ Flippy 2, το οποίο αυτοματοποιεί τη διαδικασία του τηγανίσματος πατάτας, κρεμμυδιών και άλλων τροφίμων, μοιάζει με τον βραχίονα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία οχημάτων.

Κατευθυνόμενος από κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη, βγάζει κατεψυγμένες τηγανιτές πατάτες και άλλα τρόφιμα από την κατάψυξη, τα βυθίζει σε καυτό λάδι και μετά εναποθέτει το έτοιμο για σερβίρισμα προϊόν σε ένα δίσκο.

Το Flippy 2 μπορεί να μαγειρεύει πολλά γεύματα με διαφορετικές συνταγές ταυτόχρονα, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπικό catering και επιταχύνει την παράδοση των παραγγελιών.

«Όταν μια παραγγελία έρχεται μέσω του συστήματος εστιατορίου, εκπέμπει αυτόματα τις οδηγίες στον Flippy», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Miso, Mike Bell, σε συνέντευξή του. «Το κάνει πιο γρήγορα ή με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο αξιόπιστα και πιο χαρούμενα από ό,τι το κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι», πρόσθεσε η Μπελ.

Δείτε επίσης:  Τι μπορεί να δείχνει ένα like στα social media - Πώς μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια, είναι το εξής: Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων;

Πηγή: skai.gr

Πηγή

Μοιράσου το...