Πόσα βήματα πρέπει να κάνουμε καθημερινά για να χάσουμε βάρος;

Πέρα απ’ το ότι το περπάτημα βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη και στις αρθρώσεις, το περπάτημα κάνει καλό και στην ψυχολογία σου. Ειδικά, αν κάνεις καθιστική ζωή, τότε πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου.

Το περπάτημα είναι το βασικό καθημερινό workout, που όλοι πρέπει να ακολουθούμε.

Πέρα από το γεγονός ότι, βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη και στις αρθρώσεις, το περπάτημα κάνει καλό και στην ψυχολογία σου. Ειδικά, αν κάνεις καθιστική ζωή, τότε το περπάτημα πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου.

Πέρα από τα παραπάνω οφέλη, το περπάτημα θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Είτε με τη μορφή γρήγορου βάδην είτε απλά ως ένας ενεργητικός περίπατος, είναι εγγυημένο ότι θα κάψεις θερμίδες.

Μπορείς λοιπόν, να αξιοποιήσεις τη βόλτα με το σκύλο σου, μια επίσκεψη στα μαγαζιά ή το σούπερ μάρκετ, ως μέτρο για να χάσεις βάρος.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι πόσα βήματα χρειάζεται να κάνεις, για να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης:  Espresso Girl: Ιρένε Δαμανάκη

Η απάντηση
Οι ειδικοί λοιπόν, υποστηρίζουν ότι μια μέση τιμή περπατήματος είναι τα 150 λεπτά, σε εβδομαδιαία βάση. Μιλάμε βέβαια, για μια μετρίου έντασης βαδιστική άσκηση, η οποία μπορεί να “παίζει” ανάλογα με τον σωματότυπο και τις αντοχές του καθενός. Μπορείς ακόμα, να μειώσεις σε 75 λεπτά εβδομαδιαίως, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι πιο εντατικό και πιο γρήγορο το περπάτημα.

Επίσης, μπορείς κάλλιστα σταδιακά να διπλασιάσεις τις τιμές αυτές, διπλασιάζοντας έτσι και τα οφέλη της άσκησης.

Ωστόσο, αν θέλεις να ξέρεις πόσο θα σου πάρει σε βήματα, για να χάσεις βάρος, τότε οι αριθμοί αλλάζουν. Υπολογίζοντας λοιπόν, πόσα βήματα κάνεις στον παραπάνω χρόνο, η αναλογία βγαίνει περίπου στα 3.000-5.000 βήματα ανά μισάωρο.

Οπότε το λιγότερο, που θα πρέπει να κάνεις, θα είναι τα 5.000 βήματα ημερησίως. Εντούτοις, ο επιθυμητός στόχος είναι να φτάσεις να κάνεις 10.000 βήματα ημερησίως. Δύσκολο ίσως, αλλά εφικτό.

Δείτε επίσης:  Viral η χριστουγεννιάτικη φωτογραφία από τις έφηβες- πλέον- πριγκίπισσες της Ισπανίας Letizia και Leonor

Επειδή όμως, μπορεί να μην έχεις το χρόνο ή την αντοχή για κάτι τέτοιο, το σωστό είναι να ξεκινήσεις με λιγότερα. Το καλύτερο είναι να προμηθευτείς ένα ψηφιακό ρολόι, που μετράει βήματα και να δεις πόσα κάνεις περίπου σε ημερήσια βάση. Σιγά-σιγά λοιπόν, θα αυξάνεις το όριο καθημερινά, μέχρι να πιάσεις τον στόχο σου.

Ακόμη, μπορείς να το πας με την εβδομάδα. Να βγάλεις ένα μέσο όρο βημάτων που κάνεις μέσα σε μια εβδομάδα και να το αυξάνεις κατά 10%.

Η ταχύτητα
Τώρα, ακόμα ένας παράγοντας που παίζει ρόλο είναι η ταχύτητα ή η ένταση της άσκησης.

Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι σιγά-σιγά να boostάρεις το βάδισμά σου. Να αυξάνεις σταδιακά λοιπόν, την ένταση και την ταχύτητα για να είναι και πιο αποτελεσματική η άσκηση. Γιατί καλά και τα 10.000 βήματα, αλλά αν θες να χάσεις βάρος πρέπει να επιταχύνεις.

Δείτε επίσης:  Σπύρος Νικολαΐδης: Χαμός στα social media για τον πιο ωραίο άνδρα του 2020 στην Ελλάδα

Σε αυτή την περίπτωση, ενδυναμώνεις περισσότερο τους μυς σου, κάτι που θα σε βοηθήσει σημαντικά στο να κάψεις θερμίδες.

Το αποτέλεσμα
Αν λοιπόν, καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο των 10.000 βημάτων το αποτέλεσμα θα φανεί σε θερμίδες. Τα 10.000 βήματα αντιστοιχούν σε περίπου 500 θερμίδες. Δεν είναι λοιπόν και λίγο.

Ωστόσο, αν δεν φροντίσεις και τη διατροφή σου παράλληλα με την άσκηση, δεν θα έχεις αποτέλεσμα, όσο κι αν περπατάς. Οπότε, αυτά τα δύο θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα.

Η λύση λοιπόν, είναι περπάτημα και διατροφή. Μια συμβουλή όχι μόνο για απώλεια βάρους αλλά και για ουσιαστική ποιότητα στη ζωή σου.

Πηγή

Μοιράσου το...